Gruppchef kontrollsystem orderkonstruktion

Gruppchef kontrollsystem orderkonstruktion

Gruppchef Control Systems Orderkonstruktion

ROLL

Nu söker vi en Chef för avdelning "Order Engineering Controls".

Vill du vara med och utveckla vår framtid och påverka hur vi genomför våra orderprojekt?

Du kommer att leda en grupp på ca 15-20 medarbetare plus konsulter som ansvarar för framtagandet av styrsystemen för alla våra gasturbiner. Du kommer även att vara en del av styrsystemkontorets ledningsgrupp. Som chef och ledare förväntas du vara drivande i alla frågor som rör utveckling av personal och verksamhet. Du ska tillsammans med dina medarbetare kunna omvandla tankar och idéer om tekniska lösningar och processförändringar till praktisk handling. Dessutom ska du kunna stimulera medarbetarnas personliga utveckling och skapa engagemang.

Avdelningens huvudansvar är att konstruera och specificera styrsystemen inom våra orderprojekt i enlighet med våra väletablerade processer och rutiner. Arbetet sker i nära samarbete med övriga avdelningar inom Orderkonstruktion, med våra samarbetspartners, leverantörer samt med våra interna och externa kunder. Stöd ges även vid behov till försäljnings-, utvecklings- och serviceprocessen. Inom ansvarsområdet "Control Systems & Instrumentation" finns system som; styr och reglerutrustning, HMI, kommunikation/nätverk, instrumentering, etc.

Om dig
  • Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet men det viktiga är att du har ambitionen och viljan att ta dig an en ledarroll och ett gediget intresse för att utveckla medarbetare.
  • Som ledare är du ansvarskännande och har förmågan att skapa ett gott arbetsklimat där allas kunskaper tas tillvara. Tidigare ledarerfarenhet är meriterande.
  • Som person är du driven, analytisk, kreativ och gillar att jobba med ständiga processförbättringar, har en positiv inställning och ser lösningar där andra ser problem.
Din profil
  • Du har en gedigen erfarenhet av konstruktion, installation eller driftsättning och är intresserad av sälj- och kundfrågor.
  • Ett plus är om du är utbildad i Black- eller Green Belt
Dina ansvarsområden
  • Du kommer att ha personal- och budgetansvar inom ditt område samt ett övergripande tekniskt leveransansvar, ekonomiskt samt tidsansvar för styrsystemsavdelningen i orderprojekten.
  • Du kommer att vara drivande i alla frågor som rör utveckling av personal och verksamhet.
  • Tillsammans med dina medarbetare kommer du att kunna omvandla tankar och idéer om tekniska lösningar och processförändringar till praktisk handling.
  • Du kommer att stimulera medarbetarnas personliga utveckling och skapa engagemang.
  • Du kommer att jobba med personal från olika delar i världen och sträva mot samma mål. Idag jobbar vi med personal i Indien, Kina, USA och Sverige.
Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 10 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 224016 senast 14 april.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Michael Yousef på tel. +46 (0)122 82620 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Malin Tallberg på tel. +46 (0)122-81381.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-MT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 apr 2021 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com