Gruppchef – Systemkonstruktion Mods&Ups inom Service

Gruppchef – Systemkonstruktion Mods&Ups inom Service

Gruppchef - Systemkonstruktion inom Service

Nu söker vi en chef till gruppen Systemkonstruktion inom Service. Som chef för gruppen ansvarar du för systemkonstruktion för gasturbinens mekaniska kringsystem (t.ex. bränsle, smörjolja, ventilation, etc) inom Moderniserings och Uppgraderings verksamheten för vår servicemarknad. Gruppen arbetar med mekanisk systemkonstruktion inom ett brett ansvarsområde, där arbetet består av både stora moderniseringsprojekt, samt mindre teknikuppdrag och supportverksamhet.
Arbete kommer genomföras i tätt samarbete med övriga teknik- och säljfunktioner inom service.

Efter som vi är en växande verksamhet inom Service, är gruppens fokus att säkerställa rätt teknisk kompetens, processer och verktyg för att möta framtida behov av nya produkter inom bl.a. klimatomställning och Gröna bränslen

Gruppen består idag av totalt 12st medarbetare och ett antal konsulter (både i Finspång och utomlands) och du kommer aktivt medverka till att öka leveransförmågan för vår växande marknad inom Service Finspång.

Du kommer ingå i en ledningsgrupp inom teknik, som idag består av 10 chefskollegor.

Om dig

Din profil
  • Du har en bakgrund inom mekanisk systemkonstruktion antingen med ledande arbetsuppgifter eller som chef.
  • I din roll som chef arbetar du tydligt och målmedvetet med kompetens- och verksamhetsutveckling.
  • Som person har du ett starkt eget driv, är kommunikativ och tydlig med ditt mål och syfte.
  • Du är trygg i dig själv och har förmågan att motivera och engagera andra, samt är lösningsorienterad.
  • God förmåga att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift.
Ditt ansvarsområde
  • Arbetet som chef är inriktat på att skapa förutsättningar och struktur inom gruppens ansvarsområde, för att tekniskt leverera projekt och uppdrag enligt förväntad Tid, Kostnad och Kvalité med ett högt kundvärde på ett effektivt sätt.
  • Fortsätta att bygga upp vår kompetens och leveransförmåga inom systemkonstruktion för att kunna möta framtidens service och produktbehov.
  • Kontinuerligt utveckla alla medarbetare och förbättra verksamhetens processer och verktyg, samt bygga nya nätverk mot andra organisationer.
  • Arbetet medför ett personal-, verksamhets- och budgetansvar och skall uppfylla givna KPIer för verksamheten.
OM OSS

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Klicka här för att se vad vi gör på Siemens Energy!

Ansökan

Tveka inte - ansök idag via https://jobs.siemens-energy.com/jobs, id nr 234254 och senast den 2022-06-15.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Mikael Rosén på tel. 0122-887025 , eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på e-mail narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Fackliga representanter:
Christine Lindström, Unionen, 0122-817 28
Simon Bruneflod, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Kenth Gustavsson, IF Metall, 0122-815 25

#LI-NT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 juli 2022 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com