Erfaren processkonstruktör sökes till Siemens i Finspång

Erfaren processkonstruktör sökes till Siemens i Finspång

Siemens i Finspång har nu flera utvecklingsprojekt och behöver förstärka teamet med ytterligare en processkonstruktör inför kommande utmaningar.

Dina arbetsuppgifter

Erfaren Processkonstruktör sökes för uppdrag i både utvecklings- och orderprojekt av värmepumpsanläggningar av industriell skala.
Den globala energiomställningen kräver nya lösningar och värmepumpar av industriell skala är ett av Siemens Energys svar på hur man kan producera värme helt utan koldioxidutsläpp. Siemens har nu flera utvecklingsprojekt och behöver förstärka teamet inför kommande utmaningar inom både utveckling och orderprojekt.
Tjänsten innebär placering i värmepumpsgruppen inom D&S (Design & Standard) som ansvarar både för utveckling och orderprojekt.
Värmepumpsgruppen består av ett team med både fasta och inlånade resurser med uppdelat ansvar inom teknisk projektledning samt teamledare för multidisciplinära teknikområden.
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att:
  • Processkonstruktion för både utvecklingsprojekt och orderprojekt.
  • Tillsammans med teamledare eller på egen hand ansvara för tekniska utredningar och framtagande av tekniska lösningar inom process och värmeväxlare.
Din profil

För att trivas i rollen har du tidigare erfarenhet från processindustri med fokus på värmepump eller värmeväxlare. Du är van att arbeta med komplexa utredningar i projekt med ansvar för resurser, tidplan och budget.
Siemens söker dig som:
  • Har högskole-/civilingenjör eller är en erfaren gymnasieingenjör med flerårig erfarenhet inom området.
  • Är kommunikativ och van att arbeta i olika kulturer
  • Är trygg i din kompetens och har mycket god samarbetsförmåga, är strukturerad och van att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.
  • Du bör ha goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Du har ett brinnande intresse för teknik och gillar utmaningar.
Vidare anser Siemens meriterande med erfarenhet att arbeta processkonstruktionsverktyget Comos.

Ansökningsförfarande

Du är välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev på skill.se så snart som möjligt. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Uppdraget är initialt ett konsultuppdrag där du erbjuds en anställning via SKILL. Kunden har senare möjlighet att ta över anställningen senare förutsatt att behovet kvarstår och att de är nöjda med konsultens insats.
Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Fredrik Löfgren på fredrik.lofgren@skill.se eller på 011-19 94 65

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy AB utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På Siemens arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.