Electrical Site Installation Engineer

Electrical Site Installation Engineer

Electrical Site Installation Engineer

Vill du ha hela världen som arbetsfält och vara med på Siemens Energy resa in i framtiden? Då har vi ett jobb för dig!

Vi söker nya kollegor - både dig som redan har några års erfarenhet och dig som precis tagit examen - att ansluta till teamet som leder arbetet med att installera gasturbinanläggningar på kundsiter. Rollen erbjuder dig en utmanande miljö, med god potential att utveckla dina ledaregenskaper, så väl som att bredda dina tekniska kunskaper. Du kommer varje dag se hur projektet växer, lära dig andra kulturer och ha roligt medan du jobbar.

Du kommer vara en del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld

Hur Du kommer att påverka

 • Du kommer genomgå omfattande utbildning för att möjliggöra certifiering som Electrical Site Installation Engineer på gasturbiner.
 • Arbeta utomlands i perioder av 6 till 12 veckor, med upp till 250 resdagar per år.
 • Som Electrical Site Installation Engineer kommer du att ha en ledande roll på site och ge stöd till kunden samt installationsföretaget i dom dagliga aktiviteterna. Du leder ett team runt 10-30 personer.
 • Du kommer tillsammans med en eller flera kollegor att på nära håll medverka under installationsfasen för att sedan inspektera och förbereda för överlämning till driftsättning.
 • Kommer arbeta in en miljö med avancerade tekniska produkter där dina tekniska färdigheter blir utmanade
Vad Du medför
 • Du har en el-bakgrund med inriktning energi, elkraft, maskin eller styr- och reglerteknik.
 • Har förmågan att leda och motivera andra människor.
 • Kan lätt anpassa dig till nya kulturer och miljöer.
 • Du är nyfiken och driven och har ett starkt tekniskt intresse.
 • Är ansvarstagande, lösningsorienterad och arbetar bra både ensam och i team.
 • Goda engelska kunskaper, både muntligt och skriftligt.
Kraven för tjänsten är svenskt eller EU-medborgarskap, är bosatt i Sverige och är inskriven i svensk socialförsäkring

Innan en tillsättning av denna tjänst kommer en hälsokontroll, kreditupplysning samt utdrag ur brottsregistret genomföras.

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 238170 senast 2023-01-31

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Lisa Wester lisa.wester@siemens-energy.com eller mobil +46 722120604

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 dec 2022 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com