Electrical Engineer

Electrical Engineer

Electrical Engineer

Vi söker en Elkonstruktör till servicegruppen som ansvarar för leverans av moderniserings- och uppgraderingsprojekt till Ång- och Gasturbiner.

Uppgraderingarna gäller till större delen styr- och kontrollutrustningar och du blir en del av elkonstruktionskontoret där vi idag är 7 anställda. Vi är del av Mods&Ups inom servicedivisionen på Siemens Energy AB i Finspång

Hur Du kommer att påverka

 • Som en del i ett projektteam ansvara för elkonstruktionen i projektet. Ansvaret gäller främst kvalitet, tid och kostnad.
 • Arbetet innefattar att ta fram underlag för att byta ut det befintliga kontrollsystemet till ett nytt. Ritningar uppdateras i våra CAD system AutoCad och Comos.
 • Förbereda dokument som beskriver hur man demonterar det gamla systemet och installerar det nya.
 • kundmöten, dokumentation.
 • Resa till anläggningen några veckor för att delta i installationen av utrustningen som teknisk support till de som utför installationsjobbet.
 • Arbete i utvecklingsprojekt kan också vara en del av tjänsten.
Vad Du medför
 • Du har stor erfarenhet av Elkonstruktion, gärna kontrollutrustningar.
 • Hanterar Cad verktyg.
 • Då vi arbetar i en internationell miljö med kunder över hela världen söker vi dig som är öppen och som hanterar internationella kontakter på ett professionellt sätt.
 • Du pratar och skriver svenska och engelska obehindrat, ytterligare språkkunskaper är meriterande.
 • Du är strukturerad, driftig och målinriktad
Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html , id nr 238677 senast 2022-12-14.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Tord Carlsson på tel.0122-81984 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på e-mail narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 dec 2022 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com