Commissioning Engineer Service

Commissioning Engineer Service

Resande Driftsättare - Service

För att öka vår kapacitet inom driftsättning av SGT 500/600/700/750/800 söker vi nu en driftsättare till fältservice. Du kommer att ha världen som arbetsplats och arbeta med planerat och avhjälpande underhåll på levererade gasturbiner hos våra kunder.

Om dig

Din profil
 • Du är ingenjör med inriktning energi, elkraft, maskin, sjö eller styr- och reglerteknik.
 • Du har en god teoretisk och praktisk baskunskap och erfarenhet inom styrsystem och process.
 • Tidigare erfarenhet från driftsättning är meriterande.
 • Som person är du van och tycker om att ta ansvar.
 • Du har en mycket god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
 • Du har en god förmåga att planera och organisera och på eget initiativ söka upp nödvändig information.
 • Du är öppen och kommunikativ och har ett professionellt bemötande.
 • Du har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Andra språkkunskaper är också meriterande.
 • Du har svenskt eller EU-medborgarskap, är bosatt i Sverige och inskriven i svensk socialförsäkring.
Innan en tillsättning av denna tjänst kommer en Hälsokontroll, kreditupplysning samt utdrag ur brottsregistret genomföras

Vår personal utbildas successivt enligt ett certifieringsprogram som ligger till grund för din fortsatta utveckling inom fältservice. Programmet innefattar teori, såsom interna och externa kurser, och praktik i vår utbildningsmiljö såväl i Finspång som ute på site.

Dina ansvarsområden
 • Arbetet omfattar inspektioner, uppgraderingar av styrsystem samt service och underhåll hos kund samt av befintliga anläggningar på fältet.
 • Arbetet är fritt med stort personligt ansvar och det bedrivs i nära samarbete med våra interna och externa kunder.
 • På sikt förväntas du ta en ledande roll på site vilket förutom driftsättningsarbetet också innefattar kundmöten, rapportskrivning, EHS-/Elarbetsansvar samt att leda och fördela arbetet på site.
 • Du reser ca 150-200 dagar om året eller mer i tjänsten.
Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 227791 senast 2022-06-06.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Aida Sapcanin på tel. +46 (0)122-82918 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com