Beräkningsingenjör

Beräkningsingenjör

Beräkningsingenjör ångturbinservice

Vi söker en prestanda/process beräknare med inriktning mot radial och axialturbiner till ångturbinservice.

Kontoret består idag av ett trivsamt och ambitiöst gäng konstruktörer och beräknare med mycket stor erfarenhet och kunskap. Vårt ansvarsområde är den levererade ångturbinflottan som består av alla ångturbiner levererade från Finspång samt alla övriga Siemens ångturbiner som vi har i Sverige, det vill säga en blandning av såväl gammal som ny teknik.

Du som antar utmaningen kommer att få ett intressant och varierande arbete innehållande allt från prestandaberäkning vid ombyggnader, framtagning av driftbegränsningar, utredningar vid skador samt utveckling av service produkter och våra egna beräkningsverktyg. Samt inspektion av befintlig utrustning på site.

En hel del direkt kundkontakt som tekniskt sakkunnig vid säljresor och ombyggnader kräver förmågan att kunna se och förklara kundnyttan med olika lösningar utifrån kundernas behov.

Om dig

Din profil
 • Erfaren ingenjör
 • Erfarenhet av termodynamiska / process beräkningar
 • Kunna kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
 • Noggrann, ansvarstagande och kvalitetsmedveten
 • Kännedom om turbinkonstruktion är meriterande
Dina ansvarsområden
 • Dina arbetsuppgifter kan komma att innefatta bland annat
 • Prestandaberäkning
 • Processberäkning
 • Utveckling av våra befintliga beräkningsprogram
 • Utredningar kring driftbegränsningar
 • Tekniskt säljstöd åt våra säljare och serviceingenjörer
 • Inspektion på site vid behov
Arbetet består av en mix av korta och långa uppdrag som bedrivs enskilt eller i en projektgrupp. Oftast sträcker sig arbetet från idé till offert och genomförande.

Dina möjligheter till personlig utveckling

Tjänsten ger stora möjligheter till personlig utveckling och att växa in i rollen. Ta vara på möjligheten att bli en del av ett sammansvetsat team med ett varierande och mycket intressant arbetsinnehåll.

Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Klicka här för att se vad vi gör på Siemens Energy!

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs, id nr 233561 senast 2022-05-31

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Per Hortlund på tel. 0122-82739 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com