3D-scanningsoperatör

3D-scanningsoperatör

3D-scanningsoperatör till AM Verkstaden på Siemens Energy

Följ med på vår resa in i framtiden #SiemensEnergy

Vi på Siemens Energy, med 91000 anställda i över 90 länder är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld.

På Siemens Energy värdesätter vi mångfald genom att inkludera och samarbeta med människor med olika tänk, bakgrund, erfarenhet, kompetens och egenskaper inom alla organisationsnivåer.

Bli en del av vårt team - här får du bidra med din energi!

I Siemens Energys nya verkstad tillverkas och repareras avancerade turbinkomponenter baserat på så kallad Selective Laser Melting (SLM) teknik. Vanligtvis benämns detta 3-D Printing inom Additive Manufacturing. Hela avdelningen består idag av ca 42 personer.

Vi är inne i en spännande och utmanande fas där nya produkter från flera olika Siemens-siter håller på att fasas in i produktionen. Vi söker nu en 3D-scanningsoperatör.

Du kommer att arbeta med tekniskt avancerade detaljer som tillverkas i moderna maskiner i både små och stora serier och med stor variation. I rollen ingår att jobba med att ta fram och förbättra arbetsmetoder och processer.

Utmaningen
 • 3D GOM scanning / Programmering
 • Ritningsläsning och dokumentationshantering
 • Form & Läge toleranser
 • Hand mätning / Visuell kontroll av komponenter
 • Delta i projektarbete
 • Processutveckling
 • Arbeta proaktivt och komma med förslag till förbättringar
Vem är du?
 • Du har utbildning och erfarenhet av 3D Scanning / CMM Kordinatmätmaskin
 • Erfarenhet av ritningsläsning samt Form & Läge toleranser är ett krav
 • Du har goda IT-kunskaper
 • Du är målmedveten och har en stark egen drivkraft och gillar utmaningar för att få verksamheten av nå produktionsmålen.
 • Du är noggrann, jobbar metodiskt och har en bra ordning och struktur i ditt arbete.
 • Du är lyhörd och trivs med att samarbeta med andra samt har förståelse för kundens roll i värdekedjan.
 • Du anser att förbättringsarbete är en naturlig del av arbetet.
Arbetet sker dagtid.

Varför ska du jobba hos oss?

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs id nr 222488 senast 31 januari.

Löpande urval tillämpas och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Conny Johansson på tel. 0122-82310 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Malin Tallberg på tel. 0122-81381.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-MT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com