Project Lead Engineer - Electrical & Control

Project Lead Engineer - Electrical & Control

Teknisk Delprojektledare till Siemens Energy i Finspång.

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens
Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.
 • Avdelning OELE består idag av 21st. personer där varje PLE (Project Lead Engineer) har det tekniska konstruktionsansvaret för GT-packens kringsystem i ett eller flera leveransprojekt.
 • Teamkänsla, god kommunikation, säkerställer en hög kvalitet och möjliggör att vi kan dra nytta av varandras erfarenheter och input.

Utmaningen:
 • Arbetet omfattar bland annat att ansvara för ledning, teknisk klarering samt koordinering av teknikfrågor rörande el- & kontrollutrustning, både när det gäller gasturbinpacken, kompressor/generator och ev. process i orderprojekten.
 • I arbetsuppgifterna ingår även att leda och koordinera konstruktörernas arbete med anpassning av systemlösningar.
 • Du kommer även, i frågor som rör el- och kontrollutrustning, att vara projektets ansikte utåt i kontakten med våra kunder, både interna och externa, och våra leverantörer.
 • Då en stor del av våra kundkontakter sker hos kunden, innefattar tjänsten som PLE mellan 20 – 30 resdagar per år.

Vem är du?
 • Är ingenjör med erfarenhet av teknisk projektledning av el- eller kontrollsystemskonstruktion eller liknande positioner t.ex. anläggningsansvarig, konstruktör inom el/styr.
 • Vill vara delaktig i en utvecklande processorganisation och ha direkt påverkan på leveranskedjan till vår kund.
 • Vill leda, koordinera och skapa projektteam med god sammanhållning.
 • Är målinriktad, ansvarstagande, flexibel, har god samarbetsförmåga både inom avdelningen och inom det interna Siemens-nätverket.
 • Klarar av att hantera många samtidiga frågeställningar, internt inom Siemens såväl som externt gentemot våra kunder.
 • Har god social kompetens.
 • Har goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift. Kunskaper i tyska betraktas som meriterande.

Ansökan
Tveka inte – skicka in din ansökan via www.siemens.se/jobb, id nr 213433 senast 2020-08-10.

För frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryterare Louise Edengren på tel. 0122-82404 (tillgänglig från 20 juli).

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

Organization: Siemens Energy
Company: Siemens Energy AB
Experience Level: Experienced Professional
Job Type: Full-time
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 aug 2020 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens ång- och gasturbiner ger världen värme och ljus!

Siemens är idag ett av världens största företag inom hälsovård, energi och industri. Tillsammans är vi ca 370 000 nyfikna och kompetenta personer i över 190 länder som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Läs gärna mer på Siemens.se.
På Siemens Sverige-karta är Finspång en av huvudorterna. Här, i östgötska Bergslagen, finns Siemens Energy som med sina ca 2 600 medarbetare tillverkar gasturbiner av världsklass. Här projekteras även kompletta kraftanläggningar för att producera elektricitet, ånga och värme. De egna turbinerna utgör hjärtat i hela konstruktionen. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. För dig som slutkonsument innebär våra produkter bland annat lagad mat, varma duschar och tända lampor!

På Siemens värdesätter vi mångfald genom att inkludera och genom samarbeten med människor med olika tänk, bakgrund, erfarenhet, kompetens och egenskaper, på alla organisationsnivåer och dimensioner.