Beräkningsingenjör

Beräkningsingenjör

Beräkningsingenjör mekanisk hållfasthet
Vi söker nu en beräkningsingenjör till "Structure- och layout"-gruppen till R&D's avdelning för Mekanisk installation.
Gruppen arbetar med kringsystemen till medelstora gasturbiner samt förvaltar och utvecklar standardiserade lösningar för både kraftgenerering och olja- & gasmarknaden.

Gruppen Structure & Layout ansvarar för bottenramar, tunga lyft, installationsdetaljer, externa plattformar och generella uppställnings-layouter.

OM DIG

Din profil
 • Du har en högskole/civilingenjörsexamen inom maskinteknik, bygg eller motsvarande med inriktning mot hållfasthet och några års erfarenhet inom beräkningar.
 • Du ska ha erfarenhet av att arbeta med olika typer av simuleringsverktyg såsom Ansys, Nastran, Matlab. Erfarenhet av Altair Hyperworks/Simulia Abaqus anses meriterande.
 • Om du har tidigare beräkningserfarenhet från bygg-, anläggnings- eller processindustri-relaterad verksamhet är detta också meriterande.
 • Extra meriterande om du har arbetat med stålstruktur ingjuten i betong.
 • Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.
 • Du är strukturerad och ordningsam i ditt sätt att arbeta och du klarar av att bedriva flera projekt parallellt.
 • Du är noggrann och metodisk i ditt arbetssätt, kan analysera och kritiskt bedöma beräkningsresultaten
 • Du är innovativ och trivs i en utvecklande miljö där vi arbetar med att ta fram nya produkter och lösningar
Dina ansvarsområden
 • Du arbetar i en miljö med utmanande arbetsuppgifter där du ska leverera resultat i utvecklingsprojekt, men även som teknisk expertis inom hållfasthet till sälj och orderorganisationen
 • I samarbete med konstruktörerna kommer du att aktivt bidra till att tekniska lösningarna, är och förblir, kostnadseffektiva och kvalitetssäkrade, samt följa marknadens krav och önskemål
 • Du kommer att förse ditt intresse för Produktutveckling genom att lösa tekniska problem i våra simuleringsverktyg, men även utveckla nya lösningar för att effektivisera arbetet framåt
 • Ta till dig nya länders normer avseende lokala byggregler för kraftanläggningar både onshore och offshore.
 • Vara med och utveckla ny metodik inom området för att t.ex. förfina våra beräkningsmodeller.

OM OSS

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan – från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

MER INFORMATION
Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Kolla in länken nedan för att se vad vi gör på Siemens Energy! https://bit.ly/3A5wRtX

Ansökan
Tveka inte – skicka in din ansökan via "Ansök nu" knappen, senast 2022-08-16.

Placeringsort:
Finspång

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Linda Lindberg via linda.lindberg@siemens-energy.com eller på tel. 0122-81501.

eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Erica Schurz på tel. 0122-81932.

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Byggingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.siemens-energy.com
Sista ansökningsdag 16 aug 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com