Application Engineer, Tech Support & Fleet Management

Application Engineer, Tech Support & Fleet Management

En ögonblicksbild av din dag
Vi behöver utöka vårt team av ingenjörer och tekniker för att kunna leverera service och support till våra kunder världen över.

Vår tekniska support och nära samarbete med interna och externa kunder är avgörande för att uppnå en hög tillgänglighet, pålitlighet och nöjda kunder. Vi jobbar med alla modeller av ångturbiner inklusive hjälpsystem levererade från Finspång och Tyskland.

Hur Du kommer att påverka
 • Kommer stödja Säljare, Projektledare & Fältservicepersonal med teknisk support innan och under inspektioner.
 • Under pågående inspektioner behöver du hålla ihop dom tekniska frågeställningarna som uppkommer inom projektet.
 • Du kommer vara tekniskt sammanhållande i uppgraderings och moderniserings projekt.
 • Är med ute hos våra kunder och bland annat definierar innehållet i våra aktivitetslistor inför inspektioner.
 • Kommer jobba med rekommendationer, möjliga uppgraderingar och Servicebulletiner på vår flotta.
 • Du säkerställer att maskinspecifik dokumentation uppdateras efter utförda inspektioner.
Vad Du medför
 • Du ska kunna arbeta individuellt och i team/projektform.
 • Arbetar men kundinriktat fokus och ser helheten i verksamheten.
 • Du arbetar med förbättringsarbete och är driven för att hitta nya effektivare lösningar
 • Har ett stort tekniskt intresse och är lösningsorienterad
 • God förmåga att utrycka dig i såväl engelska som svenska i både tal och skrift är ett krav
 • Erfarenhet av ångturbiner eller annan roterade utrustning är meriterande
Om Teamet
Inom vår division Industrial Applications Steam Turbine Services erbjuder vi heltäckande service och support inom kraft, värme & processindustrier som omfattar roterande utrustning, Våra kunder stöttas med hållbara och verksamhetskritiska produkter, lösningar och tjänster. Idag består Technical support & Fleet Management kontoret av 14 medarbetare med bred kompetens och lång erfarenhet på våran Finspångs och Tysktillverkade ångturbinflotta. Vi jobbar för att ge den bästa supporten till våra interna och externa kunder varje dag.

Ta reda på hur du kan göra skillnad på Siemens Energy: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?
På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald
Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan
Tveka inte – skicka in din ansökan idag!

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Johan Källbom på johan.kallbom@siemens-energy.com eller tel. +46 122887964.

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com.

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69
Mer info
Kontaktperson Johan Källbom
Telefon +46 122887964
Email Mejla Johan Källbom
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.siemens-energy.com
Sista ansökningsdag 21 okt 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com