Uppdrag som exportkoordinator (ECC) till företag i Östergötland

Uppdrag som exportkoordinator (ECC) till företag i Östergötland

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi söker nu en engagerad och driven exportkoordinator för uppdrag hos vår kund som är ett ledande företag inom kraftförsörjning. Uppdraget löper på 12 månader och tjänsten är placerad i Finspång i Östergötland.

Rollen
Tjänsten innebär att du ska hantera förekommande arbetsuppgifter inom exportkontroll- och tullområdet. Området spänner över många av företagets processer, från offert till leverans. Du arbetar i en grupp som tillsammans hanterar frågor avseende lagstiftning inom Sverige, EU och USA gällande exportkontroll, sanktioner etc. Det ställer krav på att du har en bra bild av företagets produkter och teknik och är van att arbeta i diverse stödjande IT-verktyg. Som exportkoordinator erbjuds du ett omväxlande och stimulerande jobb som ger dig insyn i många delar av företaget.

Arbetsuppgifter
  • Hantera ECC-godkännande av offerter och leveranser (GLORIA)
  • Behandla och frisläppa beställningar och leveranser i vårt affärssystem (SAP).
  • Kvalitetsgranska ECC-data.
  • Assistera vid interna och externa revisioner.
  • Stödja företagets medarbetare vid klassificering av produkter enligt regelverken för exportkontroll.
  • Hantera och utföra kontroller av interna processer (MONA)
  • Utbildning mot verksamheten
  • Ge kvalitativ support till verksamheten i ECC-frågor
Erfarenhet
Du har en eftergymnasial utbildning inom logistik, har flerårig vana att arbeta med export och tullfrågor samt behärskar engelska flytande i både tal och skrift. God datorvana är ett krav. Erfarenhet från att jobba i affärssystemet Movex ERP är meriterande.

Uppdraget kräver god teknisk kännedom och förståelse och en väl utvecklad inlärningsförmåga, liksom kännedom om logistikprocesser och rutiner inom inköp, orderhantering, leverans och spedition.

Du kommer att arbeta i en kontrollfunktion, därför är noggrannhet och struktur viktigt för uppdraget. Därtill bör du ha en god kommunikativ förmåga och ha lätt för att förmedla ett budskap muntligt och skriftligt. Du är flexibel, ansvarsfull och kan arbeta med olika uppgifter simultant och prioritera rätt. Som person har du lätt för att samarbeta, du deltar aktivt i gruppens planering och fungerar som stöd och bollplank till dina kollegor.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: www.valueone.se/aktuella-jobb. Sista ansökningsdag är 20 november 2019. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.

Sökord: ECC exportkoordinator logistik exportkontroll export tullfrågor Movex ERP Östergötland Finspång
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 20 nov 2019 (27 dagar kvar)