Commodity Manager

Commodity Manager

ValueOne söker en Commodity Manager som ska ansvara för inköp av maskinbearbetade metalldetaljer till ett konsultuppdrag omfattande 12 månader, med möjlighet till förlängning, på ett tillverkande företag i Östergötland. Uppdraget ska tillsättas snarast. Möjlighet till distansarbete delar av arbetsveckan finns.

Om rollen
I uppdraget som Commodity Manager ska du ansvara för inköp av maskinbearbetade metalldetaljer. Arbetet innebär ett tätt samarbete med konstruktion, produktion samt med internationella kontakter både inom företaget och med leverantörer. Du kommer att medverka vid produktutveckling samt utveckla leverantörer och leverantörsnätverk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Delta i det globala köpområdesteamet och medverka till att skapa en samordnad lokal och global inköpsstrateg inom köpområdet.
  • Förankra och implementera strategin för köpområdet och dess leverantörer.
  • Förhandla och färdigställa kontrakt/ramavtal med valda leverantörer.
  • Utveckla en konkurrenskraftig förädlingskedja i samarbete med leverantörer.
  • Driva leverantörsuppföljning och ständigt utveckla leverantörer/leverantörsbas.
  • Delta i inköpsorganisationens processutveckling och i produktutvecklingsprocessen.
  • Medverka i tvärfunktionella team.
Erfarenhet och kompetens
För att bli aktuell för uppdraget bör du ha tidigare erfarenhet av strategiskt inköp gärna i en internationell miljö. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett måste. Vidare värdesätter vi att du har en drivande personlighet, är målinriktad och strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra. Möjlighet att arbeta på distans ett par dagar i veckan finns.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 9 jan 2023 (35 dagar kvar)