Produktionstekniker till Finspångs finmekaniska

Produktionstekniker till Finspångs finmekaniska

Är du en god kommunikatör med vassa kompetenser inom tillverkande produktion? Har du ett tekniskt intresse, är engagerad och tidigare arbetat med processinriktat förbättringsarbete? Finspångs Finmekaniska befinner sig i en expansiv fas och söker nu efter en produktionstekniker för att förstärka sin organisation.

Dina arbetsuppgifter

Som produktionstekniker förväntas du driva och initiera problemlösning för att eliminera störningar och optimera processer. Personen de söker ska långsiktigt vilja vara med och utveckla verksamheten i Finspång med sikte på företagets satta mål förbättringsarbeten, projekt och uppföljningar. Exempel på konkreta ansvarsområden och uppgifter som rollen innefattar är att:
  • ansvara för CAD/CAM
  • ansvaret för att ständig kompetensutvecklingen hos personalen sker
  • göra för- och efterkalkyler
  • skapa processer och operationsberedningar
  • utföra verktygsinköp samt fixturkonstruktion
Du kommer att delta i utformningen av produktionslayouter, ha kund- och leverantörskontakt och arbeta löpande med förbättringsarbete för att uppnå en ökad produktivitet med hög kapabilitet. I ditt jobb ingår det att vara ansvarig externt mot våra leverantörer samt ansvarig internt för maskinunderhåll och beställning av nödvändiga reparationer.

Din profil

Rollen ställer höga krav kring kompetens så vi söker dig med teknisk utbildning, alternativt erfarenhet av produktionstekniskt arbete inom i områden som beredning, planering och produktionsupplägg. Du har kunskap om material och dess egenskaper, verkstadsstandarder, skärande bearbetning, samt mätteknik. Du har programmeringskunskap av CNC-maskiner, både gällande fräs och svarv samt multioperationsmaskiner. Krav är att kunna programmera i Mazatrol. Du har också erfarenhet av CAD/CAM. Vi ser det meriterande om du har jobbat i EdgeCam, Solidworks. Du har erfarenhet av CNC-skärande bearbetning.

För att lyckas i den här rollen är du initiativrik och har det driv som behövs för att utveckla både dig själv och företaget i strävan mot gemensamma mål. Förmågan att samarbeta med personal och förbättringsgrupper krävs för att ni ständigt ska nå förbättringarna i produktkvalitet och effektivitet. Som person har du en positiv attityd till utmaningar och utvecklingsarbeten.

Du är kunnig i att skriva både instruktioner och föreskrifter. I ditt dagliga arbete är viktigt att du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du är ansvarsfull och har god förmåga att lösa problem.

Ansökningsförfarande

Urvalet kommer ske löpande så ta chansen och sök nu! Detta är en rekrytering som genomförs av SKILL men man kommer anställas direkt av Finspångs Finmekaniska.

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Fredrik Löfgren på 011-19 94 73 eller på fredrik.lofgren@skill.se

Väl mött med din ansökan!
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 19 aug (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TurnMill Group AB består av de legala enheterna, TurnMill AB, TurnMill China, TurnMill Polska, Linköpings Rostfria AB, BMT Engineering samt Finspångs Finmekaniska AB. Med koncernens nätverksbaserade produktionssystem erbjuder de hög kvalité, hög tillgänglighet och kostnadseffektiva lösningar genom en ständig utveckling på en global marknad.

Finspångs Finmekaniska AB är en avancerad underleverantör inom området skärande bearbetning, svetsning och montering av komplicerade mekaniska produkter. Man bearbetar de flesta material från stål och aluminium till superlegeringar. Finspångs Finmekaniska har alltid satsat på modern teknik och förfogar idag över en ca 2 000 kvadratmeter stor, modern verkstadslokal. Den innehåller den senaste CNC-tekniken kombinerat med effektiva system för att driva verksamheten rationellt. Företagets filosofi är att alltid verka i nära samarbete med sina kunder. Detta ger förutsättningar för maximalt utvecklade lösningar med mervärde i både konstruktion och slutprodukt.