Financial Controller till stort internationellt företag

Financial Controller till stort internationellt företag

Om tjänsten
Som Financial Controller kommer du arbeta i olika projekt med budget, prognoser, uppföljning samt driva digitalisering och effektivisering. Du jobbar nära projektledningen, Business Controlling och Central Accounting, med kollegor runt om i hela världen bland annat Sverige, Tyskland, USA och Storbritannien. Uppdraget är på Siemens Energy i Finspång utanför Norrköping.

Arbetsippgifterna är varierande och du kommer i stora drag att:
  • Ansvara för att skapa och uppdatera månads- och kvartalsrapporter om verksamheten till ledningen.
  • Arbeta med att följa upp avdelningskostnaden och antalet anställda via de olika kostnadscentren, analysera och rapportera det samt vid behov initiera nödvändiga åtgärder.
  • Vara djupt involverad i budget- och prognosarbete avseende projekten, särskilt när det gäller Cash In, men också delvis i Cash Out samt att följa upp fakturor på kontofordringar och förskott och säkerställa korrekt kassaflöde.
  • Delta i månads-, kvartals- och årsstängning när det gäller att förbereda dokument och rapporter för intern kontroll, men också för externa revisorer.
  • Driva digitalisering och utveckla nya verktyg för analys och controlling av hela projektportföljen men också ner till enskilda projektnivåer. Detta genom användning av digitala verktyg som Project Dash, Tableau, Qlik och Alteryx.
Tjänsten som Financial Controller är ett konsultuppdrag med start omgående.

Om dig
Vi söker dig som har en kandidat eller masterexamen i ekonomi eller likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att jobba som controller i en projektbaserad verksamhet inom industrin eller infrastruktur.

Som person är du driven, ambitiös och har god förmåga att arbeta i ett team och förmåga att klara av hög arbetsbelastning när sådana situationer uppstår. Du har god prioriteringsförmåga och är ansvarstagande, du är detaljerad och noggrann i ditt arbete när det efterfrågas och ser till att leverera i tid och med rätt kvalitet.

Viktigt för tjänsten är:
  • Du har kunskap om redovisning enligt IFRS, lokala konton såväl som globala konsolideringsredovisningar.
  • Du har mycket god erfarenhet av att arbeta i MS Excel. Kunskap i Tableau, Qlik och Alteryx är till stor hjälp.
  • Det är meriterande om du har kunskap i SAP Atlas System - det kommer vara till stor fördel.
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Andra språk är meriterande.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta oss på Adecco Linköping via 010- 173 73 00.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Financial Controller, Controller, Ekonomi, Norrköping, Finspång, Adecco, Simens Energy
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 7 aug 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.