Project Manager Innovation & Lead Innovation Lab (Filipstad)

Project Manager Innovation & Lead Innovation Lab (Filipstad)

Jobbeskrivning

Till vår innovationsavdelning söker vi nu en drivande, resultatinriktad och utvecklingsorienterad Project Manager Innovation & Lead Innovation Lab. Rollen ingår i ett team tillsammans med innovationschef, två innovationsprojektledare, en förpackningsprojektledare samt en förpackningsadministratör.

Vi erbjuder dig:

Du kommer till ett marknadsledande företag med fantastiska varumärken. Vår kultur präglas av ett högt engagemang och en personlig stämning där alla får möjlighet att utvecklas. Modig, pålitlig och inspirerande är våra värdeord och hjälper oss att utmana oss själva och leverera mot våra affärsmål. Rollen erbjuder en möjlighet att forma framtidens innovationsagenda inom snacks, kex och mellanmål med utgångspunkt i företagets långsiktiga strategier.

Ansvarsområden:

Med fokus på samarbeten med externa leverantörer kommer du leda tvärfunktionella innovationsprojekt från idé till lansering och säkerställa att projekten följer fastställd budget, kvalitet och tidsram. Genom att översätta brief från marknadsavdelningen till genomförbart uppdrag för hela projektgruppen agerar du som brygga mellan marknad och produktutveckling, leverantörer, inköp, planering och produktion. Utöver de projekt du driver är du ansvarig för att utveckla och facilitera bolagets nya innovation lab, som ska öka vår innovationgrad genom att jobba med agila arbetssätt.

I ditt dagliga arbete jobbar du med att:
  • genomföra projektmöten samt organisera, planera, delegera ansvar och följa upp arbete i tvärfunktionella team
  • på ett strukturerat sätt driva projekt och koordinera gentemot övriga avdelningar samt externt för att säkerställa att produkten lanseras i tid
  • identifiera effektiva produktlösningar tillsammans med produktutveckling när det kommer till förpackning, material, produktionsmetoder m.m.
  • skapa processer och rutiner för ökad innovationsgrad & innovationskultur genom innovation lab och agila arbetssätt
Tjänstens placeringsort kan vara i antingen Kungälv, Solna eller Filipstad. Du rapporterar till Innovationschef som är placerad i Solna. Resor förekommer till leverantörer i Europa, vårt huvudkontor i Solna samt våra fabriker i Kungälv & Filipstad. Resornas omfattning varierar beroende på vilka projekt och aktiviteter som för tillfället drivs.

Kvalifikationer

Vi söker Dig med akademisk utbildning inom livmedelskemi, företagsekonomi eller teknisk ingenjörsutbildning samt minst 2-3 års erfarenhet av projektledning och arbete i tvärfunktionella team. Du kanske idag jobbar som projektledare, innovationsprojektledare, inköpare, produktutvecklare eller produktchef. Det är en stor fördel om du erfarenhet från utvecklingsarbete med snabbrörliga konsumtionsvaror. Du har god kunskap i Office-paketet.

Personliga egenskaper

Som person är du drivande och resultatinriktad med en förmåga att få saker att hända. Du brinner för att utveckla i stort och smått och utmanar rådande arbetssätt. Att skapa relationer och peka ut riktningen för andra kommer naturligt för dig, likaså att motivera och inspirera andra. Du är kreativ och strukturerad vilket möjliggör att dina och organisationens kreativa idéer kan bli verkliga innovationer.
Mer info
Område Filipstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Orkla Confectionery & Snacks Sverige AB
Sista ansökningsdag 6 apr 2020 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Orkla Confectionery & Snacks är Sveriges ledande Kex- och Snacksleverantör. Vi har fyra anläggningar; bageriet i Kungälv, snacksfabriken i Filipstad, potatislagret i Nöbbelöv samt huvudkontoret i Solna. I Kungälv finns också kommunens mest populära turistmål Bräckboden där vi numera även säljer snacks, förutom alla kex och kakor. Vi har totalt ca 600 medarbetare.