Hoppa till innehåll
NKT Sweden AB logotyp

Utbilda dig till automationstekniker med garanterad anställning!

Publiceringsdatum
02 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Sverige står inför en stor förändring inom drift, logistik och underhåll där företag ställer om mot en mer automatiserad verksamhet. Branschens behov av kompetens inom bland annat automationsteknik och roller som automationstekniker har därmed ökat markant. För att bidra till branschens kompetensförsörjning inom området har vi på Professionals Nord tagit fram en intensivutbildning för att skapa nästa generations automationstekniker. Efter utbildningen garanteras du en anställning hos oss och ett uppdrag hos vår kund NKT Sweden AB.

NKT Sweden AB förbinder en grönare värld med högkvalitativ kraftkabelteknik och tar en ledande roll när världen går mot grön energi. NKT Sweden AB designar, tillverkar och installerar lösningar för låg-, mellan- och högspänning som möjliggör hållbar energiöverföring. Sedan 1891 har vi förnyat kraftkabeltekniken, från de första glödlamporna till de megawatt som skapas av förnybar energi idag. Idag har NKT verksamhet i mer än 14 länder och produktionsanläggningar i Tyskland, Sverige, Polen, Tjeckien, Norge och Danmark. I Falun arbetar runt 300 personer och produktionsanläggningen fokuserar främst på produktion av elkablar för telekom, byggledningar & styrkablar.

Information om programmet
Utbildningsprogrammet bygger på metoden Accelerated Learning, som består av kortare teoretiska delar i kombination med praktiska moment för att ge dig alla verktyg för att lyckas i rollen. Under utbildningen utvecklas du inom bland annat mekatronik, elteknik, styrsystem och programmering. Du genomgår en kostnadsfri och betald intensivutbildning på 12 veckor och får möjlighet till en raketstart på din nya karriär som automationstekniker!

Uppstartsevent: 4 oktober
Förstudieperiod: 7 oktober-25 oktober 2024
Utbildningsperiod: 28 oktober-27 januari 2025
Första dag hos NKT Sweden AB: 3 februari 2025
Omfattning: Heltid
Utbildningsort: Stockholm
Arbetsort efter avslutad utbildning: Falun

Utbildningsprogrammet är ett nära samarbete mellan Professionals Nord och NKT Sweden AB. Efter avklarad examen anställs du av oss på Professionals Nord och under de första 18 månaderna arbetar som konsult hos vår kund NKT Sweden AB. Förutsatt att samarbetet har fungerat väl, är målsättningen och intentionen en fortsatt anställning hos NKT Sweden AB. Rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Information om tjänsten
I rollen som automationstekniker hos NKT Sweden AB har du ett självständigt arbete men som innefattar samarbeten med flertalet funktioner internt. Du tillhör underhållsavdelningen som består av drygt 20 engagerade medarbetare. Här har du möjligheten att kliva in i en bred och operativ roll där du tillsammans med dina kollegor ska se till att verksamheten fungerar, utvecklas och förbättras.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innefatta:
  • Initiera och driva förbättringsarbeten
  • Utveckla förebyggande underhåll
  • Hantera akuta reparationer
  • Delta i projekt internt
  • PLC-programmering
Du kommer ha en nyckelroll i olika projekt i nära dialog med produktion och underhåll där ni tillsammans driver projekt från start till mål. För att ge dig rätt förutsättningar att komma in i rollen går du bredvid industrielektrikerna och automationsteknikern. Arbetet är förlagt dagtid mellan 07.00-16.00 måndag-fredag, ev. jour kan tillkomma när du blivit bekväm i rollen.

Vi söker dig som
  • Vill jobba som automationstekniker
  • Har fyllt 18 år
  • Innehar B-körkort
  • Talar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska
  • Det är en fördel om du har grundläggande elkunskap och erfarenhet från processindustri, men inget krav
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos NKT Sweden AB. Arbetet innebär många kontaktytor internt och därför ser vi att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga. Du kan strukturera upp ditt arbete och driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt. Vidare är du lösningsorienterad och drivs av förändringsarbeten. För att lyckas i rollen har du ett genuint intresse och driv till att lära och utvecklas i ditt arbete.

Vi vet av erfarenhet att dina personliga egenskaper är avgörande för din framgång. Därför välkomnar vi dig, oavsett tidigare kunskap, bakgrund eller utbildning, att bli NKT Sweden ABs nästa automationstekniker!

Ansökan och rekryteringsprocess
När du ansöker till programmet kommer du inledningsvis att få besvara ett antal frågor där du redogör ditt intresse för utbildningen och tjänsten. Då personliga egenskaper, motivation och engagemang är av största vikt ser vi fram emot att ta del av varför just du ska ta en plats i utbildningen. Efter inskickad ansökan kommer du även att få ett mailutskick med länk till ett personlighetstest och ett test kopplat till logisk slutledningsförmåga som du behöver genomföra med godkänt resultat för chans att gå vidare i rekryteringsprocessen.

START: Oktober 2024
OMFATTNING: Heltid
STAD: Falun
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Lovisa Berglund

#NKT Sweden AB, #automation, #automationstekniker

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se
NKT Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 augusti 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!