Hoppa till innehåll
Vill du vara med och göra skillnad – Kopparstaden, Falu kommuns allmännyttiga bostadsbolag, söker en ny ekonomichef!

Som Faluns allmännyttiga bostadsbolag är det vår uppgift att bidra till ett attraktivt och hållbart Falun. Det märks bland annat genom att vi förvaltar våra 6 200 bostäder, men också skapar nya bostäder för Faluns växande befolkning.

Kopparstaden är på en spännande resa där affärsplanen för 2022 – 2026 visar riktningen framåt. Vårt huvudmål är nöjda kunder, blivande och befintliga. Vi mäter NPS som talar om i vilken grad våra kunder kan rekommendera oss som hyresvärd. Kritiska framgångsfaktorer i affärsplanen är ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet som ska genomsyra alla våra beslut. Vårt medarbetarlöfte är Vi tillsammans, gör skillnad och vi söker dig som triggas av samverkan och utveckling.

Så här säger Susanna Karlevill, vd, om rollen:
"Som ekonomichef på Kopparstaden får du en spännande tjänst där du arbetar både strategiskt med Affärsplan och verksamhetsstyrning samt operativt med processer kopplat till prognos och uppföljning.
I den här rollen leder och driver du utvecklingsarbetet inom ekonomiavdelningen med fokus på affärsnytta. Du ingår i Kopparstadens ledningsgrupp där vi tillsammans utvecklar företaget."

Ansvar och arbetsuppgifter
Kopparstaden söker nu en ledare till rollen som bolagets ekonomichef. Du kommer att leda vår ekonomiavdelning som består av sex medarbetare som arbetar med redovisning, bokslut och löpande rapportering, verksamhetskontroll, finansiering och hyresadministration.

Ekonomichefen ansvarar för det operativa och strategiska arbetet med planering och uppföljning av prognoser, större projekt, resultat- och balansräkning och likviditet. Vidare ansvarar du för bolagets bokslut, årsredovisningar, interna och externa finansiella rapporteringar samt löpande hyresförhandlingar.

Som ekonomichef har du personalansvar för ekonomiavdelningen och vi vill dessutom att du:
  • utvecklar väl strukturerade arbetsprocesser och rutiner för att bli mer digitaliserad
  • utvecklar medarbetarna samt stärker samarbetet inom ekonomiavdelningen och gentemot övriga organisationen.
  • fungerar som vd-stöd
  • föredrar ekonomiska frågor och rapporter i bolagets styrelse
  • bevakar omvärlden och kontinuerligt uppdaterar ekonomiska scenarios så att vi tidigt kan se olika konsekvenser för vår resultat- och balansräkning.
Ekonomichefen ingår bolagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Din kompetens
Du är troligen civilekonom eller fastighetsekonom och för att lyckas i rollen behöver du vara en erfaren ledare. Vi tror att du arbetat några år som ekonomichef eller i annan ledande roll och har erfarenhet av att ingå i en ledningsgrupp.

Du har ett genuint intresse av att utveckla och coacha samt driva förändringsarbete. Du är en tydlig, inspirerande och kommunikativ person med helhetssyn.

Du arbetar strukturerat och målinriktat med inställningen att vi når längre med ett gott samarbete.
Du har även en pedagogisk förmåga att få icke ekonomer att bli intresserade av att förstå ekonomiska samband.

Att uttrycka sig väl på svenska i tal och skrift är ett krav.

Erfarenhet av att ha drivit förändringsarbete kopplat till digitalisering är meriterande.

Det är viktigt för oss att du attraheras av och kan vara en ambassadör för vårt uppdrag som allmännyttigt bolag och vår värdegrund: varma, starka och kloka.

Bra att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning och på heltid.
Placering på Kopparstadens huvudkontor i Falun.

Kontakter
VD och rekryterande chef Susanna Karlevill 023-458 58
HR-chef Göran Olsson 023-458 73

Vi har valt rekryteringsförfarande och vill därför inte bli kontaktade av säljbolag eller rekryteringsföretag.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är söndagen den 10 december.
Kopparstaden AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec. 2023 (11 dagar kvar)
Område
Typ av anställning

Kontaktperson
Göran Olsson
Email
Telefon

Om arbetsgivaren

Om du jobbar hos oss kan vi garantera dig ett spännande jobb, utmaningar och kunniga kollegor. Vi är c:a 120 medarbetare vid Kopparstaden och hos oss finns en mängd olika yrkesroller och arbetsuppgifter. Vi som jobbar här tycker det är betydelsefullt att arbeta med service, träffa människor och utveckla våra fastigheter. Hos oss på Kopparstaden får du stor möjlighet att vara delaktig i verksamheten genom att påverka det egna arbetet och den arbetsgrupp du tillhör. Här tillåts du att ta ansvar och växa i den roll du har. Som medarbetare erbjuds du en mängd förmåner.
http://www.kopparstaden.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Liknande Jobb

Mora
Organisation & ledning
Företagslogga