Driftingenjör

Driftingenjör

Vi söker en driven driftingenjör till gruppen Elnät
Utan oss stannar Falun. Jo, så är det faktiskt - finns det ingen el i nätet märks det ganska snabbt hos våra kunder. Vill du ha ett samhällsviktigt arbete där du får vara med och säkerställa kommunens elförsörjning och samtidigt bidra till utveckling? Sök då tjänsten som driftingenjör!

Falu Energi & Vatten ägs av Falu kommun och alla våra invånare. Vår kärnverksamhet omfattar daglig leverans av det som många ser som en självklarhet - produktion och distribution av el, värme, kyla, vatten & avlopp, återvinning och stadsnät.

Vi ansvarar för elnätet i Falun. Det betyder att vi äger, driftar och underhåller elnätet. Vårt elnät täcker i stort sett hela kommunen och vi distribuerar el till över 33 000 kunder. Vi söker nu dig som tillsammans med gruppen vill bidra till utvecklingen av ett effektivt elnät.

Arbeta som driftingenjör
I rollen som driftingenjör kommer du att ha en varierad arbetsvardag där du bland annat planerar för underhållsarbeten, projekterar och handlar upp stationsprojekt, upprättar driftordrar, analyserar data och genomför förbättringsarbeten. Du kommer att vara en viktig del i att skapa ett effektivare elnät inför framtiden.

Jan om tjänsten och stämningen i elnätsgruppen:
Vi är en liten grupp med skön stämning. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande, eftersom vi jobbar både med drift, underhåll och projekt.

Drift kan vara allt från att hantera driftstörningar med flera tusen strömlösa kunder till att på telefon hjälpa våra kunder. Att upprätta, kontrollera och koppla utifrån driftordrar är något vi i stort sett gör varje arbetsdag.

Vi säkerställer och tar fram underlag för upphandlingar, planerar våra jobb och sköter den dagliga kontakten med vår underhållspersonal. Underhåll utförs sedan av våra entreprenörer.

Vår grupp utför även både mindre och lite större projekt, alltifrån utbyggnad av nätstationer eller att vi bygger om en fördelningsstation. Vi är med och leder projekten, gör konfigureringar av reläskydd och styrsystem.

Just nu har vi pågående elnätsprojekt inom batterilager, stödtjänster, vind- och solkraft samt serverhallar, laddinfra och elektrifiering av industri - de spännande trenderna i elnätsbranschen händer även här i Falun.

I dina arbetsuppgifter ingår också:
 • rollen Eldriftledare
 • stations- och anslutningsprojekt
 • felsökning och felavhjälpning
 • kundkontakt
 • idrifttagning
Beredskap ingår i tjänsten.

Din profil
För att lyckas i rollen som driftingenjör behöver du ha förmågor som att vara analytisk, initiativtagande och problemlösare. Du kan arbeta strategiskt och har viljan att bidra till att utveckla verksamheten mot både kort- och långsiktiga mål.

Det är en förutsättning för tjänsten att du trivs med att planera och styra ditt eget arbete. Du kommer att ingå i ett team med stort engagemang och hög kompetens, därför söker vi en lagspelare som vill bidra till gruppen och tycker om att samarbeta med andra likväl som att du kan arbeta självständigt.

Du som söker har:
 • minst högskole- eller YH-utbildning med inriktning el/elektroteknik/automation eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • några års arbetslivserfarenhet inom elnät.
 • grundläggande kunskap om elnätets funktion och uppbyggnad.
 • erfarenhet av att felsöka och läsa kretsschema.
 • god förmåga att uttrycka dig i svenska, i tal och skrift.
 • B-körkort
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
 • arbete på annat elnätsbolag.
 • arbete i driftcentral med upprättande av driftordrar och nätberäkningar.
 • elarbete i fält.
 • elsäkerhetsanvisningarna, ESA och Elnätsbranschens riktlinjer, EBR.
 • arbete med och kunskap om reläskydd och kontrollutrustningar.
 • arbete i systemen SCADA och/eller dpPower.
Det bästa med att jobba hos oss
Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor
 • Tillsvidare.
 • Heltid.
 • Tillträde enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan!
Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2023-01-15. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom RekryteringslotsLänk till annan webbplats..

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta David Berg, gruppchef Elnät, på telefon 023-77 49 41 eller via e-postadress david.berg@fev.se
Mer info
Kontaktperson David Berg
Telefon 023-77 49 41
Email Mejla David Berg
Område Falun
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fev.se
Sista ansökningsdag 29 jan 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tillsammans skapar vi framtidens Falun
Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 950 miljoner kronor per år och har cirka 220 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.