Driftcontroller Regionfastigheter

Driftcontroller Regionfastigheter

Arbetsuppgifter

Regionfastigheter svarar för Region Dalarnas samlade lokalhållning. Vårt uppdrag är att till regionens kärnverksamheter erbjuda lokaler och service baserad på en hållbar samhällsutveckling. Vi förvaltar ca 400 000 kvm lokaler samt hyr in externt ca 140 000 kvm. Omsättningen inom fastighetsförvaltningen uppgår till ca 540 mnkr. De största objekten är länets sjukhus, men vi förvaltar även folkhögskolor och vårdcentraler i länets kommuner.

Som ansvarig för fastigheternas drift och skötsel blir du vår beställare av driftentreprenader, såväl interna som externa. Du kommer att ansvara för planering, upphandling, uppföljning av kvalitet på drifttjänster och driftstatus.

I arbetet ingår bland annat att:
  • utveckla samverkansformer med entreprenörer för ökad nytta för hyresgäster
  • beskriva och utvärdera uppdraget i samband med upphandling av drift
  • kontroll och uppföljning av drifttjänster under avtalstiden, inklusive myndighetsbesiktningar/revisioner
  • medverka i utveckling av projekts överlämnande in i förvaltning
  • följa upp uppdragens ekonomi samt ansvara för jämförelser mot nyckeltal
Samverkan sker med fastighetsförvaltare och övriga specialister inom bl a teknik, fastighetsjuridik och ekonomi. Genom våra branschnätverk kommer du att samverka även med andra regioner. Tjänsten är länsövergripande med placeringsort Falun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en teknisk högskoleutbildning eller likvärdigt och ett starkt intresse för fastighetsfrågor. Du bör ha erfarenhet från fastighetsteknisk drift av byggnader med komplexa installationer. Förutom fackmässiga kunskaper krävs förmåga att arbeta metodiskt samt intresse av att driva utveckling.

Du kan samarbeta och har lätt för att skapa goda relationer. Det är meriterande om du har kännedom om lagar, bestämmelser och standarder inom området, till exempel LOU och Aff. Vi förutsätter att du har datorvana och är bra på att uttrycka dig i tal och skrift.

Körkort krävs för tjänsten.

Övrigt

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.
Mer info
Kontaktperson Kristina Appelberg
Telefon 023-490138
Område Falun
Yrkesroll Fastighet, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.regiondalarna.se
Sista ansökningsdag 20 aug 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!