Förrättningslantmätare specialist, Falun

Förrättningslantmätare specialist, Falun

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig som vill bidra med din juridiska kompetens i Lantmäteriets uppdrag inom fastighetsbildning. Hos oss så arbetar du i team med andra förrättningslantmätare, förrättningsassistenter och mätningsingenjörer. Du blir vår expert inom det fastighetsrättsliga eller det fastighetsekonomiska området. Våra tekniska system möjliggör arbete även utanför kontoret och vi erbjuder dig ett modernt arbetssätt där du kan kombinera arbetsliv och fritid på ett bra sätt. Vi har en stor variation av ärenden och en gemensam kunskaps- och erfarenhetsbank till stöd i handläggningen. Tillsammans med övriga experter ingår du i nätverk och har tillgång till organisationens samlade kompetens. Vi erbjuder dig en viktig statstjänstemannaroll med interna karriärmöjligheter, bra villkor och attraktiv lönesättning.

Kvalifikationer
Du har stort engagemang och bidrar till teamets goda samarbete. Du trivs med att utmana dig själv i komplexa fastighetsrättsliga frågor och utvecklar din kunskap kontinuerligt. Du är kvalitetsmedveten och kan hantera motstridiga intressen på ett objektivt och förtroendeingivande sätt. Du arbetar strukturerat och har en god förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på svenska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som: * Har erfarenhet av arbete som förrättningslantmätare minst 5 år. * Goda sak- och tillämpningskunskaper inom minst fem av de sju förrättningsrelaterade lagarna. * God förmåga till rättslig analys och problemlösning. * Det senaste året har handlagt minst 2/3 av ärenden i klass 3 och klass 4 alternativt haft arbetsuppgifter med motsvarande svårighetsgrad, komplexitet och omfattning. * Har B-körkort Du har svensk eller validerad examen: - Civil- eller högskoleingenjörsexamen lantmäteri/samhällsbyggnad. Har du civilingenjörsexamen inom lantmäteri eller fördjupad kunskap inom svensk fastighetsrätt, erhållen via studier eller arbete, värderar vi det högt.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Desireé Furn
Telefon 023-704538
Område Falun
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!