Arkivutredare, Falun

Arkivutredare, Falun

Om arbetsplatsen
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

Arbetsuppgifter
Som medarbetare i vår arkivutredargrupp i Falun kommer du mötas av ett varmt och positivt gäng som alltid hjälper varandra och som trivs i varandras sällskap. Vi arbetar dels med arkivutredningar inom vår interna utredningspool samt med kvalitetsutveckling av Fastighetsregistrets text- och kartdel. Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av att självständigt ansvara för arkivutredning i förrättningshandläggningen samt på uppdrag av andra myndigheter och kommuner. Utredningarna är av olika svårighetsgrad som kräver djupare efterforskningar bland gamla handlingar i våra digitala arkiv. Du kommer utreda fastighetsrättsliga frågor som rör gränsers tillkomst, samfällighetsutredningar, servitututredningar, utredning av vattentillhörighet och fiskerätt m.m. Du kommer ingå i nätverk med personer som har liknande arbetsuppgifter och få goda utvecklingsmöjligheter genom samarbete med kollegor, arbete i team och via Lantmäteriets interna utbildningar. Arbetsuppgifternas innehåll kan variera över tiden.

Kvalifikationer
Vi ställer krav på att du har en högskoleutbildning inom för arbetsuppgifterna relevant område. Du behöver även ha god datavana. Det är meriterande om du har kunskaper i arkivforskning och/eller tolkning av information i gamla handlingar. Det är även meriterande med kunskaper inom fastighetsrätt, fastighetsbildningsfrågor samt kunskaper i karta och erfarenhet av kartverktyg. Som person har du har lätt för att samarbeta med andra människor och du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. För att klara av dina arbetsuppgifter behöver du förstå komplicerade språkliga underlag, både talade och framför allt skrivna. Vi ser gärna att du självständigt tar ansvar för och strukturerar ditt arbete och driver dina arbetsuppgifter vidare. Vidare är du en noggrann person som är väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du lägger stor vikt vid att man lever upp till dessa men du klarar ändå av att avgränsa ditt arbete så att kvalitet möter kundbehov och tidskrav. Du har inga problem med att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Övrigt
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Frida Hållberg
Telefon 023-704515
Område Falun
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Var med och forma morgondagens Sverige! På Lantmäteriet är du med och gör samhällsnytta. Det vi gör har direkt betydelse i människors vardag - oavsett om du är förrättningslantmätare, ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör eller kommunikatör. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling. På Lantmäteriet är vi stolta över att bidra till samhällsutvecklingen. Vi gör det på lite olika sätt, på våra 50 kontor, från norr till söder. Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!