Projektledare

Projektledare

Det händer mycket på HMB, vill du vara med?

Till vår verksamhet i Dalarna söker vi ännu en duktig projektledare. Du kommer att vara stationerad i våra nya fina lokaler på Myran i Falun.

Som projektledare hos HMB Construction har du ett kreativt och fritt arbete. Du medverkar i våra byggprojekt, ofta har du varit med redan vid kalkylering och offertarbete för att sedan hålla i trådarna från tidiga skeden med uppstart och projekteringsledning, till slutfört projekt och överlämning till kunden.

Du arbetar i nära samarbete med platscheferna i dina projekt, tillsammans fördelar ni ansvar och planerar för tid- och projektplan, resurssättning, materialbehov, upphandlar leverantörer och underentreprenörer. Du har vanligtvis flera projekt som drivs parallellt, dock i olika faser. Vi arbetar som ett team och hjälps åt där det behövs. Du har budgetansvar för projekten och rapporterar till avdelningschefen.

Vem är du?
Du är en trygg och stabil person med förmågan att på ett flexibelt och kreativt sätt lösa problem, såväl byggtekniska som mänskliga. Du är bra på att hitta och förmedla de gemensamma nämnarna som gör att olika intressenter i ett projekt samarbetar väl med varandra. Du är van att samordna och planera projekt, du har ett intresse för och en erfarenhet av att ha ansvar för projektbudget. En av dina styrkor är förmågan att överblicka komplexa helheter, peka ut mål och riktning och följa upp dem.

Som projektledare hos HMB får du stor frihet att själv planera och driva dina projekt. Du medverkar i moment som kalkylering, projektering, genomförande och uppföljning/kunskapsåterföring. Till din hjälp har du ett modernt projekthanteringssystem, stöd av controller i budgetuppföljning och goda bollplank i såväl dina projektledarkollegor som i avdelningschef, platschefer och arbetsledare. Du har viljan att lära dig nytt och arbeta med ständiga förbättringar. Eftersom HMB har medarbetare som trivs är vår personalomsättning låg och du får möjligheten att arbeta med yrkesskickliga snickare och betongarbetare som känner engagemang och intresse för projekten.

Din formella bakgrund
Du kan vara högskoleutbildad eller ha arbetat dig fram den praktiska vägen - vad som är viktigt är ditt kunnande, inte hur du skaffat det. Du har minst ett par års erfarenhet som byggprojektledare. Du har erfarenhet och intresse för att hantera ekonomi och budgetansvar. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift. Då vi delvis har utländska leverantörer krävs att du även kan kommunicera på engelska. Självklart är du van vid datorn som ditt dagliga arbetsredskap och du har körkort för personbil. Du har byggtekniskt kunnande, kan läsa och tolka byggtekniska beskrivningar och ritningar. Du har insyn i entreprenadjuridiken. Kunskap inom kalkylering, el eller ventilation och erfarenhet av upphandlingsarbete ser vi som meriterande.

Ev frågor besvaras av Tommy Lövenvik 070-6662991.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

HMB Construction är ett av Sveriges 30 största byggföretag - här kombinerar vi det större företagets strukturer med det mindre företagets korta beslutsvägar och familjära stämning. Det är ingen slump att våra ledord är Allt är möjligt! Som framåtsträvande, medarbetarägt företag har vi skapat gott rykte både som en kvalitativ leverantör och en god arbetsgivare. Vi ger våra medarbetare stort förtroende och förväntar oss kreativitet, ansvarstagande och engagemang i utbyte. Vårt huvudkontor finns i Falun och vi har lokal närvaro genom våra platskontor i Gävle, Uppsala, Stockholm, Västerås och Eskilstuna. Totalt är vi ca 300 kollegor som tillsammans skapar allt från nyproducerade bostäder till äventyrsbad och äldreboenden.