Automationsingenjör till Arctic Paper Grycksbo

Automationsingenjör till Arctic Paper Grycksbo

Som Automationsingenjör på Arctic Paper har du stora utvecklingsmöjligheter i ett internationellt företag med stor framtidstro inom ett område som har högsta prioritet

ARCTIC PAPER S.A. är en av de ledande tillverkarna av högkvalitativt grafiskt finpapper i Europa. Bolaget producerar bestruket och obestruket träfritt papper för kvalitetsmedvetna kunder som tryckerier, bokförlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappersdistributörer och förpackningsföretag. Produktportföljen inkluderar välkända varumärken som Amber, Arctic, G-Print och Munken.

I bolaget finns tre pappersbruk: Arctic Paper Munkedals, Sverige, Arctic Paper Grycksbo, Sverige och Arctic Paper Kostrzyn, Polen. Produktionskapaciteten för de tre bruken är cirka 700 000 ton papper per år. Huvuddelen säljs genom 14 av bolagets egna försäljningskontor i Europa. Arctic Paper S.A. är noterat på börsen i Warszawa sedan oktober 2009 och december 2012 på NASDAQ i Stockholm.

Arbetsuppgifter
Som automationsingenjör kommer du tillsammans med dina kollegor att arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll, felsökning och förbättringar av utrustningen till vår maskinpark. I ditt uppdrag ingår också att utveckla utrustningen inom anläggningen och förmedla teknisk kompetens inom fackområdet. I rollen förekommer också att du arbetar i projekt som deltagare eller projektledare.

Maskinparken består av massa och smetberedning, pappersmaskiner, arkskärmaskiner, paketeringsmaskiner och gemensam ångcentral med tillhörande kringutrustning. Våra primära styrsystem är Siemens PCS7, S7, S5 och ABB 800xA. Maximo är vårt underhållssystem.

I befattningen ingår beredskap.

För rätt person erbjuder vi stora utvecklingsmöjligheter i ett internationellt företag med stor framtidstro inom ett område som har högsta prioritet och som är den största privata arbetsgivaren i Falu kommun.

Vem är du?
Vi söker dig som har teknisk utbildning på högskolenivå, eller har på annat sätt förvärvat motsvarande kompetens, inom el, styr och reglerteknik samt industriell automation och har erfarenhet av att arbeta med driv- och styrsystem. Meriterande är om du har kunskap och erfarenhet av att driva egna projekt, konstruktion samt dokumentation. Körkort B är ett krav.

Som person är du initiativtagande, drivande och analytisk med god förmåga att kommunicera och samarbeta med din omgivning. Du har en positiv attityd, arbetar strukturerat samt motiveras av ständiga förbättringar.

Kontaktperson
I den här rekryteringen samarbetar Arctic Paper Grycksbo med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Pär Gårdbro på telefonnummer: 023-70 55 45 eller via e-post: par.gardbro@jeffersonwells.se. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Fackliga företrädare
Unionen Tord Strömberg 010- 451 8181
Sveriges Ingenjörer Jan Persson 010-451 8171
Mer info
Kontaktperson Pär Gårdbro
Telefon 023-70 55 45
Område Falun
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 juni 2021 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren