Rektor till Hagströmska Gymnasiet

Rektor till Hagströmska Gymnasiet

Rektor till Hagströmska Gymnasiet i Falun

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en möjlighet att som rektor driva en dynamisk och kreativ skola med stöd av tre biträdande rektorer, kompetent och engagerad personal en stabil huvudmannaorganisation där det finns skolchef, rektorskollegor runt om i landet och en stab som stöttar dig i frågor som rör bland annat kvalitet, HR, juridik, marknad och ekonomi. Vi erbjuder också kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy och interna och externa samarbeten. Självklart omfattas din anställning på Hagströmska av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension, möjlighet till fördelaktiga köp via- netto- och bruttolöneavdrag samt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder dig att få vara med om att fortsätta bygga och utveckla en av landets mest spännande gymnasieskolor.

Om tjänsten

Som rektor på Hagströmska Gymnasiet är du en nyckelperson i att tillsammans med medarbetare och elever skapa ett klimat som främjar långsiktighet, kreativitet, kvalitet och studieglädje. Du leder den operativa verksamheten och har det övergripande ansvaret för elever, medarbetare, ekonomi, arbetsmiljö och skolutveckling.

Som skolans pedagogiska ledare har du i uppdrag att leda verksamheten mot uppsatta mål. Ditt fokus är att organisera utvecklingsarbetet för att skapa förutsättningar för personalens kollegiala lärande och skicklighet i att möta, inspirera och utmana eleverna.

Du företräder också skolan i olika sammanhang, kommunicerar med kommun och myndigheter samt leder de verksamhetsstrategiska frågorna kring skolans utveckling och framtid. I ditt uppdrag ingår att nätverka på orten och etablera samarbeten både inom det lokala näringslivet och föreningslivet.

Din profil

För att trivas ser vi att du är en person som drivs av möjligheten att påverka, finner energi genom delaktighet, är handlingskraftig och är lösningsinriktad. Du inspireras av att leda i en dynamisk miljö och har en hög energinivå. Du har en mycket god organisatorisk förmåga och kan ta beslut som leder till god utveckling för hela verksamheten. Förståelse för hur det strukturella arbetet skapar förutsättningar för en god pedagogisk verksamhet som främjar höga resultat.

Som ledare är du trygg och närvarande och genom dina handlingar skapar du förutsättningar för dina medarbetare att växa och använda sin potential. Samtidigt kan du fatta svåra beslut och vara tydlig i ditt ledarskap.

När tempot är högt har du förmågan att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens och elevernas bästa. Du levererar vad du lovar, strävar efter att nå resultat med bästa möjliga kvalitet och vågar prova nya vägar. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter och relationer med lärare, elever och vårdnadshavare.

Tidigare erfarenhet av att bedriva och utveckla pedagogiskt ledarskap i en rektorsroll ser vi som självklart, gärna från en större verksamhet även om detta inte är något krav. Det är meriterande med erfarenhet av ledarskap inom gymnasiet och om du har gått rektorsprogrammet.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Vi tillämpar provanställning. Sista ansökningsdag är 31 januari. Tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor, kontakta gärna skolchef Fredrik Ogell, 076-101 30 11. Välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AcadeMedia
Sista ansökningsdag 31 jan (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hagströmska Gymnasiet har tre gymnasieskolor på tre orter; Falun, Uppsala och Linköping. Skolornas vision är "Framtidens skola redan idag" och arbetar utefter fyra grundpelare - kunskap, nyfikenhet, verklighet och trygghet.