Avdelningschef - energi och byggteknik

Avdelningschef - energi och byggteknik

Högskolan Dalarna söker avdelningschef för avdelningen energi- och byggteknik

Ref HDa 2.3.2-2022/564

Vill du vara chef för en tvärvetenskaplig avdelning med engagerade forskare och lärare?
Motiveras du av spännande utmaningar och möten med människor? Då har vi ett fantastiskt jobb för dig!

Högskolan Dalarna är mitt i en spännande förändringsresa. Ett helt nytt campus har börjats byggas i centrala Borlänge med inflyttning 2024 för att möta personalens och studenternas behov av en attraktiv arbetsplats och studiemiljö. Vi söker nu en chef till avdelningen Energi- och Byggteknik som består av ca 40 medarbetare och tillhör Institutionen för Information och Teknik. Avdelningen består av ämnena Byggteknik och Energiteknik. Vi söker dig som vill fortsätta driva avdelningens arbete framåt genom att skapa goda förutsättningar för medarbetarnas arbete och utveckling.

Din arbetsdag som avdelningschef för avdelningen energi- och byggteknik.
Avdelningschefen leder och fördelar arbetet inom den aktuella avdelningen och tillhör ledningen inom institutionen information och teknik. Institutionen leds av en prefekt som till sin hjälp har en proprefekt och tre avdelningschefer som ansvarar för varsin avdelning. Som avdelningschef ingår du som ledamot i institutionens ledningsråd.

I rollen som avdelningschef ska du fortlöpande, i samarbete med ämnesföreträdare, programansvariga samt dina kollegor driva och utveckla verksamheten inom avdelningens ämnen och program. Som chef får du möjlighet att utvecklas genom Högskolan Dalarnas chefsutvecklingsprogram. Övergripande arbetsuppgifter är att ansvara för budget, verksamhetsutveckling och drift, samt självklart för personalen. Personalansvaret innebär bl.a. tjänstgöringsplanering, rekrytering, introduktion för nya medarbetare, medarbetarsamtal, lönesamtal samt arbetsmiljöarbete. I arbetsuppgifterna ingår också att samordna avdelningens uppdrag gällande utbildning, forskning samt samverkan med omgivande samhälle.

Är du personen vi söker?
Mycket stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Som avdelningschef ska du ha god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa förtroende både internt och externt.

Intresse och engagemang för medarbetares utveckling och arbetsförhållanden är av stor vikt där du relaterar på ett lyhört och empatiskt sätt.

Du är ansvarstagande och har en god organisatorisk och administrativ förmåga. Det är viktigt att du har ett strategiskt förhållningssätt med en helhetssyn på vår verksamhet samt att du har integritet att göra omdömesgilla avvägningar. Vidare är du en självgående och initiativtagande person.

Du ska ha adekvat högskoleutbildning och gärna erfarenheter från ledningsarbete. Forskarutbildning är meriterande för tjänsten. Vidare ser vi det som meriterande med tidigare erfarenhet av undervisning eller annan tjänstgöring på högskola/universitet.

Vår verksamhet bedrivs i en två-språkig miljö, du behöver därför kunna kan tala och skriva väl på svenska och engelska.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 %, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vid Högskolan Dalarna är avdelningschefskapet vid akademierna ett uppdrag i tjänst under 3 år, med möjlighet till förlängning 3 år i taget. Uppdraget som avdelningschef omfattar heltid. För externt sökande erbjuds lämplig grundanställning.

Högskolan Dalarna är ett lärosäte som verkar på två orter. Placeringsort för denna anställning är Borlänge och visst arbete förekommer även i Falun.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ansökningshandlingar
Din ansökan ska innehålla CV, betygshandlingar, samt uppgift om referens. Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning har de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Välkommen med din ansökan!
Du ansöker via vår webbplats senast 2022-08-14

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med omgivande samhälle. Vi är cirka 850 anställda, 17 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners som gör detta möjligt. Tillsammans vill vi förändra världen - vill du förändra den med oss?

Kontaktpersoner
Ewa Wäckelgård
Professor (research leader)
+46 (0)70-167 91 01
ewc@du.se