HR-Chef sökes till Falu Kommun

HR-Chef sökes till Falu Kommun

Brinner du för strategiskt HR-arbete och att leda samt utveckla medarbetare? Har du förmågan att ha god överblick över processer och projekt samt se till så att vi utnyttjar varandras styrkor och arbetar effektivt? Är du dessutom en ledare med god analytisk- och problemlösningsförmåga som kan identifiera viktiga HR-processer, då kan du vara Falu Kommuns nya HR-chef!

Omfattning:
Heltid, tillsvidare

Arbetsbeskrivning:

I rollen som HR-chef kommer du att leda och utveckla personalkontoret som består av 70 medarbetare som är fördelat på lönecenter, bemanningscenter, rekryteringscenter, HR-center samt strategiska HR-funktioner. Dina arbetsuppgifter är att identifiera utvecklings- och förbättringsområden inom HR-området i kommunen. Du kommer att vara ambassadör för HR-frågor och se till att dina medarbetare mår bra, utvecklas och presterar. Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp samt kommundirektörens ledningsgrupp. Rollen innefattar även ett nära samarbete med interna och externa partner, så som fackliga organisationer, andra kommuner och organisationer. Personalkontoret består av ambitiösa och engagerade medarbetare och som har stor ämneskunskap inom personalfrågor. Din uppgift som HR-chef är att leda HR-processerna så att kommunens mål uppnås.

Kvalifikationer:

Du har en akademisk examen inom relevant område. Du har flera års erfarenhet av formellt personalansvar och strategiskt HR-arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer och har kunskap inom kommunal ärendehantering och kommunala beslutsprocesser. Du har en god problemlösnings- och analytiskförmåga som du använder för att identifiera, prioritera, utveckla och implementera HR-processer. Som ledare är du närvarande och lyhörd. Du är prestigelös har en god självkännedom samt är en god kommunikatör. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Falu kommun:

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister. Och 214 andra yrkesbefattningar. Framför allt är vi till nytta för kommuninvånarna varje dag. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar "Balans i livet". Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena - hur människor mår, blir bemötta och kan växa - eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Sista dag för intresseanmälan:
26 november 2018

För information: Rekryteringskonsult Julia Söderberg tel. 0768281235 julia.soderberg@randstad.se alt. Kandidatansvarig Linnea Nyström tel. 0729733822 linnea.nystrom@randstad.se
Mer info
Kontaktperson Julia Söderberg
Telefon 0768281235
Område Falun
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 26 nov (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.