VA-projektledare

VA-projektledare

Vi söker en engagerad VA-projektledare
Vill du ha ett samhällsviktigt uppdrag och göra skillnad på riktigt? Nu söker vi en projektledare till gruppen VA-planering & projekt, som vill vara med och påverka Faluns framtida samhällsbyggnad.

Falu Energi & Vattens uppdrag är att säkerställa att infrastrukturen i Falu kommun ska fungera, för de som lever här nu och för generationerna som kommer efter. Vår VA-avdelning ansvarar för vatten och avlopp och planerar just nu för stora investeringar. Vi ska modernisera och utveckla våra vattentjänster för att möta framtidens behov. Låter det som ett spännande uppdrag för dig? Sök tjänsten idag!

Gruppen VA-planering & projekt ansvarar för planering, utredning och projekt inom framförallt VA-ledningsnätet, och även inom vattenförsörjning och reningsverk. Drivkraften är att säkerställa tillgång till friskt dricksvatten, rena sjöar och långsiktigt hållbara vattentjänster.

Arbeta som VA-projektledare
Rollen innebär ett spännande arbete där du får möjlighet att driva både små som stora VA-projekt av olika komplexitet. Du kommer framförallt att jobba med förnyelse och utbyggnad av ledningsnätet samt förbättringsåtgärder för att anpassa oss till framtidens behov.

Det är du som projektledare som ser till att behovsutredningar, planer och ritningar blir verklighet och driver arbetet framåt. Rollen innebär att du självständigt startar upp och leder processer från planering till utförande. Som projektledare har du den primära kundkontakten och är vårt ansikte utåt mot olika aktörer. Du kommer att samordna interna och externa resurser för att arbeta tillsammans mot en gemensam målbild. Du får med andra ord ett mycket omväxlande arbete som gör skillnad på riktigt.

I dina arbetsuppgifter ingår också:
 • Bedriva utvecklingsarbete och jobba för en hållbar helhetslösning
 • Ha myndighetskontakt
 • Säkerställa att vi följer krav och regelverk
 • Upphandla konsulter och entreprenörer
 • Följa upp ekonomi och avtal
Din profil
För att du ska trivas i rollen behöver du vara strukturerad, lösningsorienterad, lyhörd samt ha förmåga att arbeta utvecklingsinriktat. Arbetet kommer att ställa höga krav på att du självständigt kan driva arbetet framåt. Samarbete och god kommunikation är en självklarhet för dig och du trivs med att skapa effektiva team som tillsammans arbetar mot samma mål.

Du som söker har:
 • Relevant yrkes- eller högskoleutbildning med inriktning inom bygg, väg & vatten, samhällsbyggnad, miljöbyggnad eller motsvarande
 • Flera års arbetslivserfarenhet inom bygg eller anläggning från beställar-, konsult- eller entreprenörssidan
 • Goda kunskaper i svenska, tal som skrift
 • Goda IT-kunskaper för att hantera digitala verktyg och hjälpmedel
 • B-körkort
Det är meriterande om du har erfarenhet från:
 • VA-verksamhet
 • Projektering
Kollegorna
Gruppen VA-planering och projekt består av byggledare, projektledare, mät- och kartingenjör samt VA-ingenjörer som alla har stor erfarenhet och vilja att utveckla och skapa långsiktigt hållbara vattentjänster. Det är en härlig grupp med stor kompetens inom VA-området, som kommer att ge dig god stöttning i ditt dagliga arbete.

Henrik Karlsson Nääs,
projektledare, VA-planering & projekt:


Det bästa med att arbeta på FEV är det viktiga uppdrag vi har för Falu kommun.

Vår grupp kännetecknas av en
hög ambitionsnivå och ett stort engagemang för VA.

Tillsammans med kollegor och entreprenörer får jag genomföra projekt som förbättrar VA-anläggningen för framtiden.

Det bästa med att jobba hos oss
Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor
Tillsvidare
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan
Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2022-08-21. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots.

Vid frågor
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helén Bergström, avdelningschef Vatten & Återvinning, på helen.bergstrom@fev.se.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun
Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 950 miljoner kronor per år och har cirka 215 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fev.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (3 dagar kvar)