Elhandlare

Elhandlare

Vi söker en driven person med intresse för affärer

Vill du få en unik möjlighet att ta dig in i elbranschen i en analytisk roll mitt i händelsernas centrum? Elbranschen är en av de absolut hetaste branscherna just nu. Vi söker dig med affärsintresse som lockas av att analysera marknaden och som vill vara med och påverka framtidens energiomställning.

Elmarknaden står inför många spännande utmaningar. Framöver förväntas elanvändningen öka markant i Sverige och ökad andel förnybar och fossilfri el i kraftsystemet kommer att ställa stora krav på hur elen används. Det öppnar upp för nya affärsmöjligheter kopplat till exempelvis energilager och flextjänster.

För snart tio år sedan blev vi också elhandlare. Idag är vi en stark aktör på den lokala marknaden och för att göra det extra tydligt för våra kunder hur vi bedriver vår verksamhet har vi certifierat oss som schysst elhandlare.

Falu Energi & Vatten är ett energiföretag som ägs av alla Falubor. Vi är en aktiv samhällsbyggare som tänker lite längre och tar ett större ansvar. Vårt mål är att det ska vara enkelt att leva ett hållbart liv i Falu kommun - nu och i framtiden.

Vi är ett företag som satsar fullt ut på produktion av förnybar el från biobränsle, solenergi, vind- och vattenkraft. Vi vill att den lokala kraften ska stanna i kommunen.

Vill du följa med på resan? Du blir en viktig kugge i vårt produktledningsteam!

Arbeta som elhandlare
Som elhandlare är du delaktig i hela produktområdets verksamhet. Du har en viktig roll i att stötta våra säljare med analytisk kunskap om marknaden och också att ge råd till våra kunder, främst företag men också privatpersoner. Du hanterar också våra kunders finansiella elavtal. Tillsammans med produktchefen för elhandel och övriga kollegor inom Marknadsavdelningen är du med och utvecklar vår service, våra produkter, tjänster och vårt kunderbjudande.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
 • Omvärldsbevakning inom produktområdet (handel med el, elcertifikat, ursprungsgarantier etc)
 • Utveckla produktportföljen – vårt kunderbjudande
 • Prisstrategi, prisinformation och prisberäkningar för produktportföljen
 • Handel med el enligt inköpspolicy
 • Rapporter, analys och uppföljning av nyckeltal och lönsamhet
 • Stöd och deltagande i framtagande av offerter
 • Delta på mässor, konferenser och marknadsevent vid behov
Du kommer att tillhöra gruppen Produktledning och dina närmaste kollegor är fem produktchefer inom el, stadsnät, kraft, värme & kyla, energitjänster, vatten & återvinning. Dina kollegor har stor erfarenhet av branschen och fungerar som ett stöd vid frågor eller utmaningar. Det här är en grupp med ett härligt driv och högt i tak!

Din profil
För att trivas i rollen som elhandlare behöver du vara affärsmässig med en god kommunikativ förmåga. Samarbete är en självklarhet för dig och det faller sig naturligt att skapa och bibehålla goda relationer till leverantörer, samarbetspartners och kollegor. Du driver ditt eget arbete framåt och motiveras av att få analysera och på ett tydligt sätt bidra till utveckling av verksamheten.

Du som söker har:
 • Relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller teknik, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i Office-paketet
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av business controlling
 • Tidigare erfarenhet från en roll som elhandlare.
 • Erfarenhet av att jobba i affärssystem
Per om rollen som elhandlare:
Som elhandlare är du en viktig ambassadör för Falu Energi & Vatten. Du får möjlighet att utveckla och förvalta produkter i en spännande bransch som är under stor förändring. I gruppen Produktledning kommer du att hantera kundvärden, kommunikation kring produkterna och affärsmöjligheter på elmarknaden.

Det bästa med att jobba hos oss
Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor
 • Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
 • Heltid
 • Tillträde enligt överenskommelse
Välkommen med din ansökan!
Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2022-12-04. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom RekryteringslotsLänk till annan webbplats..

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Mats Hybinette, marknadschef, på 023-77 46 48.
Mer info
Kontaktperson Mats Hybinette
Telefon 023-774648
Område Falun
Yrkesroll Ekonomi, Försäljning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fev.se
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tillsammans skapar vi framtidens Falun
Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 950 miljoner kronor per år och har cirka 215 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.