Byggledare VA-projekt

Byggledare VA-projekt

Vi har ett uppdrag till en byggledare - den viktiga länken till framgångsrika VA-projekt

Drivs du av möjligheten att arbeta med hållbara vattentjänster? Vi söker en byggledare med stort engagemang för att vara en del av vår samhällsviktiga verksamhet inom VA-området.

Falu Energi & Vatten är ett tryggt, stabilt och spännande företag. Med vår breda verksamhet har vi stor möjlighet att påverka framtiden för Falu kommun. Som byggledare hos oss är du den viktiga länken mellan drift, entreprenör och projektledare i våra VA-projekt. Vill du vara med och göra skillnad? Nu söker vi en byggledare till gruppen VA-planering & projekt.

I våra byggprojekt är din roll att skapa trygga och hållbara vattentjänster för framtiden. Tillgång till rent vatten är idag en självklarhet, något vi bara tar för givet. Vårt uppdrag är att säkerställa att vi även i framtiden har tillgång till vår viktigaste resurs.

Arbeta som byggledare
I din roll kommer du att leda den dagliga byggverksamheten och tillsammans med projektledaren har du ansvar att kvalitetssäkra våra VA-projekt. Det gör du genom att granska och följa upp arbetet samt bistå med erfarenhet och kunskap om hur anläggningarna ska utformas. Du säkerställer också att tidplan och budget följs.

Som byggledare har du en viktig roll som Falu Energi & Vattens representant på plats och är delaktig vid bygg- och ekonomimöten, arbetsmiljöronder, besiktningar samt driftgenomgångar. Dina dagar är med andra ord mycket varierande.

I dina arbetsuppgifter ingår också att:
 • komma med konstruktiva förslag på lösningar
 • stötta entreprenörer
 • hantera entreprenadjuridik
 • dokumentera information
 • kommunicera ut information till berörda parter
 • samordna resurser internt och externt
 • hantera kundfrågor
Din profil
För att du ska lyckas i rollen som byggledare trivs du med att vara spindeln i nätet och har en god kommunikativ förmåga. Du har lätt att få människor att samarbeta mot ett gemensamt mål. I din roll krävs det att du kan fatta egna beslut och arbeta strukturerat.

Du som söker har:
 • Yrkes- eller högskoleutbildning med inriktning inom bygg, väg & vatten, samhällsbyggnad, miljöbyggnad eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom bygg och-/eller anläggning
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift
 • Goda IT-kunskaper för att hantera digitala verktyg och hjälpmedel
 • B-körkort
Det är meriterande om du har erfarenhet från:
 • Erfarenhet av VA-verksamhet
 • Erfarenhet av arbetsledning eller projektledning
 • Goda kunskaper i entreprenadjuridik
 • Erfarenhet av projektering
 • Kunskaper i AMA och MER anläggning samt byggarbetsmiljö
 • Kunskaper i autocad
 • Kunskaper i GIS-system
Gruppen Vattenplanering & projekt
Du kommer att tillhöra den kompetenta och engagerade gruppen VA-planering & Projekt. I gruppen finns projektledare, mät- och kartingenjör, VA-ingenjörer samt byggledare. Vårt uppdrag är att säkerställa vår vattenförsörjning till invånarna i Falu kommun och vi bedriver allt från förnyelseprojekt till ny- och ombyggnationer av vårt VA-nät. Vi har en spännande och varierande vardag i en samhällsviktig funktion. Nu förstärker vi gruppen ytterligare med en byggledare.

Malin Bruhn, Mät- och kartingenjör, VA-planering & projekt:
Det känns viktigt att få vara med och se till att vi har ett fungerande vatten- och avloppssystem nu och i framtiden.

Jag tycker att det är härligt att jobba i en grupp med så mycket kompetens. Eftersom vi vuxit mycket senaste tiden så gör det arbetet både spännande och effektivt.

Jag gillar variationen på arbetet. Ena dagen sitter jag inne och planerar och andra dagar är jag ute på plats tillsammans med rörnätsarbetarna. Jag får vara med i hela processen.

Det bästa med att jobba hos oss
Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, arbetstidsförkortning, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning
Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan
Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2022-08-21. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots

Vid frågor
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helén Bergström, avdelningschef Vatten & Återvinning, på helen.bergstrom@fev.se.

Tillsammans skapar vi framtidens Falun
Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 950 miljoner kronor per år och har cirka 215 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Organisation & ledning, Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fev.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)