Anslutningsingenjör

Anslutningsingenjör

Vi söker en engagerad anslutningsingenjör

Vill du vara med och ta ansvar för världens viktigaste resurs? Vi utökar nu vår VA-verksamhet med en anslutningsingenjör till gruppen för VA-planering och projekt.

Falu Energi & Vatten är en viktig samhällsbyggare i Falu kommun. Vi drivs av att skapa en framtidssäker infrastruktur som inte bara ska fungera och göra vardagen bekväm för dagens kunder, utan också för framtida generationer.

Gruppen VA-planering och projekt ansvarar för planering, utredning och projekt inom framför allt VA-ledningsnätet, och även inom vattenförsörjning och reningsverk. Drivkraften är att säkerställa tillgång till friskt dricksvatten, rena sjöar och långsiktigt hållbara vattentjänster.

VA-verksamheten befinner sig just nu på en spännande utvecklingsresa där vi utökar med flera nya medarbetare. Nu söker vi dig som vill förstärka gruppen ytterligare.

Följ med oss på resan!

Arbeta som anslutningsingenjör
I den här rollen har du varierande dagar med stor frihet att planera din vardag själv. Du kommer framför allt att jobba med anslutningsärenden och uppströmsarbete. På sikt kan du även komma att hjälpa till med andra VA-utredningar på ledningsnätet som till exempel utredning inför förnyelse. Din vardag innebär ett tätt samarbete med vår kundansvarige VA och även med gruppen Rörteknik som ansvarar för driften av ledningsnätet. Du kommer att arbeta tillsammans med ett gäng kompetenta och härliga kollegor med stort engagemang för VA-frågor.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
 • Teknisk utredning av hur en fastighet kan ansluta till befintligt VA-ledningsnät.
 • Uppströmfrågor, vilket innefattar till exempel vattenläckor och källor till fett och tillskottsvatten.
 • Kontakt med kunder.
 • Beräkning av anläggningsavgift.
 • Överlämning till byggnation (vår grupp, rörteknik eller ramavtalsentreprenör).
Din profil
För att lyckas i rollen som anslutningsingenjör motiveras du av att ha ett lösningsorienterat arbetssätt. Du är van att arbeta strukturerat och är själv duktig på att skapa och bibehålla den strukturen. Att skapa goda samarbeten är något som driver dig och du gör alltid det bästa för våra kunder.

Du som söker har:·
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning VA eller relevant högskoleingenjörsutbildning.
 • God datorvana
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift
 • B-körkort
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av att arbeta med ledningar
 • Erfarenhet av projektering
 • Erfarenhet av GIS-program
 • Erfarenhet av uppströmsarbete
Henrik Karlsson Nääs, projektledare, VA-planering & projekt:
Det bästa med att arbeta på FEV är det viktiga uppdrag vi har för Falu kommun.

Vår grupp kännetecknas av en
hög ambitionsnivå och ett stort engagemang för VA.

Det bästa med att jobba hos oss
Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Vi är måna om våra medarbetare och erbjuder flera förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, pensionsrådgivning, flextid, personalklubb och fri tillgång till gymnastikhall/gym.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning.
Heltid.
Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!
Registrera din ansökan via länken nedan, senast 2022-12-11. Bifoga CV som beskriver utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi erbjuder medflyttandeservice för respektive genom Rekryteringslots.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vid frågor

Om du har frågor är du varmt välkommen att ta kontakt med Karin Olofsson, gruppchef VA planering och projekt, på 023-77 46 62.
Mer info
Kontaktperson Karin Olofsson
Telefon 023-77 46 62
Område Falun
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.fev.se
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tillsammans skapar vi framtidens Falun
Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 950 miljoner kronor per år och har cirka 220 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.

Vi ser oss som en engagerad samhällsbyggare som med hållbarhet och kundens bästa i fokus utvecklar samhället. Det gör vi genom en kultur där vi vågar utmana och utvecklas, där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.