Yrkesofficerare Utbildninsbataljon

Yrkesofficerare Utbildninsbataljon

Stimuleras du av att vara en del av ett professionellt arbetslag i en omväxlande miljö i tillväxt? Vill du vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Hos oss får du möjlighet att göra skillnad - välkommen med din ansökan!

Förbandet Dalregementet
Försvarsmakten försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Etableringen av Dalregementet är en del i uppbyggnaden av den svenska försvarsförmågan. I Falun etableras det lätta infanteriet och verkar som utbildningsplattform av värnpliktiga.

Dalregementet söker flera yrkesofficerare för placering på GU-kompani som plutonchef, stf plutonchef och utbildningsbefäl.

Vill du vara med och återetablera infanteriet, utveckla stridsteknik och metoder inom lätta skyttebataljoner samt utbilda värnpliktiga soldater och befäl? Då har du hittat rätt.

Arbetsuppgifter
I Dalregementets årliga förbandsproduktion är basen ett skyttekompani kompletterat med en eller flera funktioner som till exempel lednings-, stab- och tross-, granatkastar-, pansarvärnsrobot-, spanings-, TOLO-, reparations- och sjukvårdsplutoner.

Yrkesrollen i grundorganisationen (GRO) kombineras med en individuell utveckling i krigsorganisationen (KRO) som medför truppföring och krigsplacering i våra krigsförband.

För att möta framtida behov i GRO och KRO är kompetenshöjande utbildningar på Försvarsmaktens fack- och funktionsskolor ett naturligt inslag i befälsrollen på Dalregementet. Vi genomför också intern befälsutbildning och skickar personal på internationella utbyten, seminarium och kurser.

Sökbara tjänster
För omedelbart tillträde eller enligt överenskommelse
 • Grundutbildningsplutonchef OF1-2
 • Ställföreträdande grundutbildningsplutonchef OR6/7
 • Utbildningsbefäl på grundutbildningspluton OF1/OR6
 • Kompanikvartermästare OR 6
 • Officer i teknisk tjänst (mark mekanik/mark elektro) OR 6-7
Kvalifikationer
 • Officers- eller specialistofficersutbildning.
 • B-körkort.
Meriterande
Erfarenhet som befäl vid grundutbildning av värnpliktiga samt någon eller flera av nedanstående förmågor.
 • Taktik- och stridsteknik skyttekompani- och bataljon.
 • Inriktning markstrid, ledning, logistik, indirekt bekämpning eller fältarbeten.
 • Fordons-, bandvagns-, sjukvårds- och/eller förplägnadsinstruktör.
 • Närkamps- och/eller skyddsvaktsinstruktör.
 • Övningsledare SUSA pluton- och kompani.
 • Militärt förarbevis bandvagn, pansarterrängbil, tung lastbil, tung personterrängbil.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är yrkesofficer OF1-2 eller OR6-7 och vill utbilda och utveckla andra människor från grunden. Vi tror att du trivs med att arbeta i ett lag som sätter lika mycket fokus på att vara professionell i det lilla, såväl som i att bygga vidare på individuella förmågor mot väl fungerande system och krigsförband. Du ser fram emot starten på nästa utbildningsår med dess tydliga mål och utmaningar. Du tycker att det ska bli spännande att träffa nya värnpliktiga och göra allt för att de ska bli så bra som möjligt. Ditt respektfulla bemötande av både värnpliktiga och anställda kollegor bidrar till vår förbandsanda som främst syftar till att skapa dugliga krigsförband. Vi tror också att du är öppen för förändring och vill utvecklas t.ex. genom att året därefter ta dig an en ny typpluton, en annan funktion eller kanske tjänstgöra i en stabs- eller stödfunktion på regementet. Dalregementet är nyetablerat vilket, för dig, innebär att genomföra utbildning samtidigt som din kreativitet och tidigare erfarenheter bidrar till att bygga upp våra rutiner mot väl fungerande krigsförband.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrit
Tjänsten är en tillsvidareanställning, vid nyanställning tillämpar vi sex månaders inledande provanställning.
Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Placeringsort Falun.

Arbetstid: 40 timmar/vecka. Arbete på kvällar, helger och perioder av övningsverksamhet på annan ort förekommer regelmässigt. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för Försvarsmaktens lönepolicy. Löneanspråk anges i ansökan.

Kontakt vid frågor gällande tjänsten
Chef Utbildningsbataljon, Patrik Warström, 070-327 38 23, patrik.warstrom@mil.se

Kontakt vid frågor om rekryteringsprocessen
HR-generalist Tiina Blom, 070-324 02 53

Fackliga representanter:
Kontaktas via växeln 08-788 75 00

OFR/O Stefan Morin
OFR/S Kenneth Hartikainen
SACO Johan Gillemyr
SEKO Thomas Klasson

Ansökan
Välkommen med din ansökan - sista ansökningsdag är 2023-03-30, urval och tillsättning av tjänsterna sker löpande!

Ansökan ska bestå av CV, personligt brev/ansökningsbrev och intyg på betyg och utbildningsbevis. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. Under julhelgerna kommer vi att ha begränsade möjligheter att besvara frågor
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1625. Regementet återetablerades 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 mars 2023 (52 dagar kvar)