Handläggare INFRA till Dalregementet i Falun

Handläggare INFRA till Dalregementet i Falun

Skulle du stimuleras av att vara en del i ett multiprofessionellt arbetslag verksamt i en omväxlande och spännande miljö? Är du intresserad av att ha påverkansmöjlighet och vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Vill du vara en del av en organisation i stark tillväxt? Vill du växa tillsammans med oss? Hos oss får du möjlighet att göra skillnad i rollen som Handläggare INFRA vid Logistikavdelningen.

Försvarsmaktens värdegrund utgår från demokratiska principer och slår vakt om alla människors lika värde, om rättvisa, jämlikhet och mänskliga rättigheter. Vår uppförandekod är väsentlig för att vi ska kunna upprätthålla vår värdegrund och sträva mot vår vision; "Ett starkare försvar - möter varje hot, klarar varje utmaning".

Om Förbandet Dalregementet

Etableringen av Dalregementet är en del i uppbyggnaden av den svenska försvarsförmågan i en tid med osäker omvärldsutveckling. I Falun ska Försvarsmakten etablera det lätta infanteriet. Under kommande år kommer vi i huvudsak att vara en utbildningsplattform som utbildar värnpliktiga.

Logistikavdelningen vid Dalregementet genomför planering, ledning, samordning och uppföljning av logistiken vid Dalregementet. Avdelningen innehåller funktionerna försörjning/materieltjänst, teknisk tjänst, transporttjänst, försvarsmedicin, och infrastruktur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Handläggare infrastruktur ingår varierande arbetsuppgifter både i det lokala perspektivet och utifrån den militära kontext i där vi är verksamma. De primära arbetsuppgifterna består i att säkerställa nyproduktion av och tillgång till ändamålsenliga marker, anläggningar och lokaler och att dessa nyttjas på ett effektivt sätt. Syftet med rollen som handläggare infrastruktur är att utgöra ett stöd och samordna verksamhetens arbetsinsats i projekt avseende verksamhetens infrastrukturbehov.

Du utgör ett stöd till Chef för Dalregementet och representerar Dalregementet inom sakområdet infrastruktur, exempelvis gentemot lokalplaneringsenheter. Yrkesrollen ställer krav på förståelse och insyn i egen verksamhets nuvarande och kommande behov av infrastruktur samt FM planeringsprocess och FM materielprocess. Du kommer också att stödja Logistikchefen i övrigt tilldelade uppgifter.

Då förbandet är under uppbyggnad kommer du att ha en aktiv roll i att utforma både rollen som Handläggare infrastruktur samt din avdelning i samverkan med kommande kollegor.

Kvalifikationer
  • Högskoleexamen inom samhällsplanering, fastighet och/eller infrastruktur, alternativt flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • God förmåga att på svenska uttrycka dig i tal och skrift
  • Goda kunskaper i Microsoft Office
  • Svenskt medborgarskap
  • Körkort B (manuell växellåda)
Meriter
  • Erfarenhet av SAP/PRIO
  • Erfarenhet som projektledare
  • Formell eller reell kompetens inom bygg
  • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
  • Erfarenhet inom Försvarsmaktens verksamhetsledning samt infrastruktur
Personliga egenskaper
För att trivas och passa på utlyst befattning behöver du vara samspelande, flexibel och initiativtagande samt kunna möta de behov som uppstår i vår verksamhet. Det krävs att du är självgående i din tjänsteutövning och har en god samarbetsförmåga - bådadera en förutsättning för framgång på tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Du kommer att arbeta i Falun och för Dalregementet, Dalregementsgruppen samt eventuellt ytterligare enheter inom närområdet.

Arbetstid: 40 timmar/vecka, måndag-fredag på dagtid, med flextidsavtal. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma i samband med t ex militära övningar.

Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för Försvarsmaktens lönepolicy.

Dalregementet har möjlighet att erbjuda stöd för medflyttare via Rekryteringslots.

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av:
HR-chef Andreas Sjöberg, via telefon 070-790 24 56 alt mail: andreas.sjoberg@mil.se

Logistikchef Lars Lindman, via telefon 070-583 49 61 alt mail: lars.lindman@mil.se

Fackliga representanter: Kontaktas via växeln 08-788 75 00
OFR/O Stefan Morin

OFR/S Kenneth Hartikainen

SACO Johan Gillemyr

SEKO Thomas Klasson

Ansökan
Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 2022-05-31. Ansökan sker via Förvarsmaktens hemsida. Ansökan ska bestå av CV och personligt brev/ansökningsbrev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1624. Dalregementet återetableras från 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (10 dagar kvar)