Förbandsekonom till Dalregementet, I 13 Falun

Förbandsekonom till Dalregementet, I 13 Falun

Stimuleras du av att vara en del av ett professionellt arbetslag i en omväxlande miljö i tillväxt? Vill du vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Hos oss får du möjlighet att göra skillnad, - välkommen med din ansökan!

Förbandet Dalregementet

Försvarsmakten försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Etableringen av Dalregementet är en del i uppbyggnaden av den svenska försvarsförmågan. I Falun etableras det lätta infanteriet som under kommande år verkar som utbildningsplattform av värnpliktiga.

Regementsstaben, en central del av Dalregementet, består bland annat av en ekonomisektion. Dess uppgift är främst att ge stöd i form av olika ekonomiska delar såsom budget-och prognos, analys-och uppföljning, fakturahantering och intern kontroll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med ekonomichefen ingår du i regementsstabens ekonomisektion där du arbetar brett inom det ekonomiska området. Utöver att stödja verksamheten med löpande återrapportering, budgetarbete och framtagning av ekonomiska beslutsunderlag arbetar du även med fakturahantering, intern kontroll samt att utbilda i Försvarsmaktens ekonomisystem.

Huvuddelen av arbetet har fokus på budget och prognos, interna kontroller och fakturahantering. Övriga ekonomiska och administrativa arbetsuppgifter tillkommer.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller erfarenhet som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren
  • Aktuell och relevant erfarenhet av ovan beskrivna arbetsuppgifter
  • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska
  • Goda kunskaper avseende MS Office
  • B-körkort
Meriter
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens ledningssystem PRIO/SAP BO
  • God kännedom kring Försvarsmakten och dess organisation
  • Tidigare arbete med prognos och budgetarbete inom myndighet eller offentlig sektor
Personliga egenskaper
För att både trivas och passa i tjänsten behöver du vara kommunikativ, flexibel, initiativtagande och dedikerad att möta de behov som uppstår i vår verksamhet. Du är också analytisk, noggrann och ansvarsfull, samt självgående och har en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmaktens värdegrund utgår från demokratiska principer och slår vakt om alla människors lika värde, om rättvisa, jämlikhet och mänskliga rättigheter. Vår uppförandekod är väsentlig för att vi ska kunna upprätthålla vår värdegrund och sträva mot vår vision; "Ett starkare försvar - möter varje hot, klarar varje utmaning". Att se mångfald som en tillgång är en viktig del i uppförandekoden.

Övrigt

Du kommer att arbeta i Falun, men tjänsteresor kan förekomma.

Arbetstid: 40 timmar/vecka, måndag-fredag på dagtid, med flextidsavtal. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker 2023-01-01 eller enligt överenskommelse.

Kontakt vid frågor gällande tjänsten

Jessika Carlsson, Ekonomichef tfn: 073-370 46 61

Kontakt vid frågor om rekryteringsprocessen

HR chef Andreas Sjöberg, 070-790 24 56

Fackliga representanter: Kontaktas via växeln 08-788 75 00
OFR/O Stefan Morin

OFR/S Kenneth Hartikainen

SACO Johan Gillemyr

SEKO Thomas Klasson

Ansökan

Välkommen med din ansökan - sista ansökningsdag är 2022-08-20. Ansökan ska bestå av CV och personligt brev/ansökningsbrev. Under sommaren kommer vi att ha begränsade möjligheter att besvara frågor.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1624. Dalregementet återetableras från 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (14 dagar kvar)