Logistikutvecklare

Logistikutvecklare

Vi söker en Logistikutvecklare som vill vara med att utveckla effektiva processer inom produktion, transport och våra kundaffärer. Är du utvecklingsorienterad, har erfarenhet av logistik och en vana att driva projekt, då kan denna tjänst vara ditt nya uppdrag!

Arbetsuppgifter
I rollen som Logistikutvecklare identifierar och driver du processförbättringar inom våra produktions-, transport- och kundprocesser samt implementerar och utvecklar relaterade systemlösningar och verktyg för dessa. Du arbetar nära våra Lagerchefer och kunder för stötta i kundprojekt och utvecklar affärslösningar. Det kan också förekomma att du genomför studiebesök inom andra verksamheter.

Du arbetar proaktivt med utveckling av processer, lagerytor och system inom produktion och transporter. Du utför taktiska och operationella sortimentsanalyser (ABC kalkyler) med syfte att optimera ytor och effektivitet i driften samt optimera processer utifrån ett automationsperspektiv.
I arbetsuppgifterna ingår även att utveckla våra BI lösningar tillsammans med driften, andra funktioner och kunder.

Tjänsten rapporterar till Processutvecklingschef och ingår i ett team tillsammans med 4 andra personer.

Kvalifikationer
Tjänsten kan vara intressant för dig som har Civilingenjörsutbildning med tre års erfarenhet av liknande uppgifter samt dokumenterad projektledningskompetens.
Du har erfarenhet av WMS system. Det är meriterande om du arbetat i Astro och Ongoing som vi använder oss av idag samt vana att arbeta med ERP system samt BI.
Avancerad kunskap i Excel och andra MS produkter inkl. MS
Project är också en god förutsättning.

Som person är du affärsmässig, kommunikativ och driven, trivs med förändring och har en analytisk ådra. Du har också lätt för att samarbeta och trivs med att driva projekt i en organisation med högt tempo och snabba leveranser. Du är en prestigelös person som gillar att fatta faktabaserade strategiska beslut och sätter hög prioritet på att uppnå mål och att få ditt arbete slutfört på ett strukturerat sätt.

Varmt välkommen med din ansökan till en spännande tjänst, där du är med och bidrar till Förlagssystems utveckling!

Anställningen
Tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 100 %. Provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.
Placeringsort för denna anställning är Falun.

Önskar du mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Processutvecklingschef, Mattias Udd, telefon: 08-657 19 98, epost: mattias.udd@forlagssystem.se

I samband med denna annons undanber vi oss kontakt med försäljare av annonserings och rekryteringshjälp!

Din ansökan med personligt brev och meritförteckning vill vi ha senast den 20 april 2021 till jobb@forlagssystem.se. Skriv "Logistikutvecklare" som mailrubrik.

Urval och Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden löpt ut.
Mer info
Kontaktperson Mattias Udd
Telefon 08-657 19 98
Email Mejla Mattias Udd
Område Falun
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.forlagssystem.se/
Sista ansökningsdag 20 apr 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Förlagssystem erbjuder logistiktjänster och våra största uppdragsgivare är bokförlag, internet- bokhandlare samt bokklubbar. Vi har Sveriges bredaste sortiment av böcker mot återförsäljare. Vi erbjuder även tredjeparts logistiktjänster till marknader utanför bokbranschen, under varumärket Proflog.
Vi tar hand om hela kedjan från inleverans, lagring, plock & pack till utleverans, samt erbjuder tjänster för kundservice, transporter och import/export administration. Vi riktar vårt erbjudande till grossister / agenturer, butikskedjor, tillverkande företag och till e-handeln som kan nyttja vår mångåriga kompetens av effektiva logistiklösningar.

Förlagssystem omsätter cirka 250 Mkr och har omkring 220 anställda. Huvudkontoret är beläget i
Stockholm medan lagret, produktionen och flera administrativa funktioner finns i Falun.