Om företaget

Hagströmska gymnasiet i Falun har cirka 700 elever fördelade på ett brett urval av program med teoretisk och praktisk inriktning. Hos oss kan alla elever studera till grundläggande högskolebehörighet och ges även den unika möjligheten att kombinera sina studier med någon av skolans 15 idrotter.

Vill du utvecklas i din professionella roll och bidra till att våra elever uppnår framgång och goda studieresultat? Då är vi skolan för dig, sök tjänsten idag!

Dina arbetsuppgifter

Vill du driva en stor, dynamisk och kreativ skola belägen mitt i Falun? Vi erbjuder dig att få vara med om att fortsätta bygga och utveckla en av landets mest spännande gymnasieskolor. Vid din sida kommer du ha tre biträdande rektorer samt en kompetent och engagerad personal. Skolan är ett populärt idrottsgymnasium med elever som sökt sig hit från hela landet.

Som rektor på Hagströmska Gymnasiet är du en nyckelperson som tillsammans med dina medarbetare och elever skapar ett klimat som främjar långsiktighet, kreativitet, kvalitet och studieglädje. Du leder den operativa verksamheten och har det övergripande ansvaret för elever, medarbetare, ekonomi, arbetsmiljö och skolutveckling. Detta ställer krav på din sociala förmåga samt skicklighet att hantera och skapa goda relationer som leder till en god utveckling och stabilitet för hela verksamheten.

Som skolans pedagogiska ledare har du i uppdrag att leda verksamheten mot uppsatta mål. Ditt fokus är att organisera utvecklingsarbetet för att skapa förutsättningar för personalens kollegiala lärande och skicklighet i att möta, inspirera och utmana eleverna.

Du företräder också skolan i olika sammanhang, kommunicerar med kommun och myndigheter samt leder de verksamhetsstrategiska frågorna kring skolans utveckling och framtid. I ditt uppdrag ingår att nätverka på orten och etablera samarbeten både inom det lokala näringslivet och föreningslivet.

Din profil

För att bli framgångsrik i denna roll ställer vi höga krav på din förmåga att leda, inspirera och följa upp verksamheten. Du har tidigare visat upp goda resultat och är noga i dina kvalitetsanalyser. Du trivs i rollen som nyckelperson och är van att samverka och skapa relationer med näringslivet. Med ditt professionella ledarskap och genom dina handlingar skapar du förutsättningar för dina medarbetare att växa och använda sin potential. Samtidigt kan du fatta beslut och vara tydlig i ditt ledarskap.

För att trivas hos oss ser vi att du är en person som drivs av möjligheten att påverka, finner energi genom delaktighet samt är handlingskraftig och lösningsorienterad. Du inspireras av att leda i en dynamisk miljö, har en hög energinivå tillsammans med en mycket god organisatorisk förmåga där beslut fattas och leder till god utveckling för hela verksamheten. Du levererar vad du lovar, strävar efter att nå resultat med bästa möjliga kvalitet och vågar prova nya vägar. Du är intresserad av din omgivning och du är duktig på att skapa, etablera och underhålla kontakter och relationer med lärare, elever och vårdnadshavare.

Du är en trygg och närvarande rektor med förmåga att planera och prioritera din tid utifrån verksamhetens och elevernas bästa, även när tempot är högt. Du har en bred förståelse för hur det strukturella arbetet skapar förutsättningar för en god pedagogisk verksamhet som för främjar höga resultat.

Tidigare erfarenhet av att bedriva och utveckla pedagogiskt ledarskap i en rektorsroll ser vi som självklart, gärna från en större verksamhet även om detta inte är något krav. Vi ser också att du är nytänkande, ansvarstagande och kommunikativ i ditt ledarskap. Det är meriterande med erfarenhet av ledarskap inom gymnasiet och om du har gått rektorsprogrammet.

Du kommer vara en del av ett större sammanhang med närhet till både skolchef och rektorsgrupp där fokus ligger på uppdraget.

Hagströmska gymnasiet är del av en stabil huvudmannaorganisation där det finns skolchef, rektorskollegor runt om i landet och en stab som stöttar dig i frågor som rör bland annat kvalitet, HR, juridik, marknad och ekonomi. Vi erbjuder också kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy och interna och externa samarbeten. Självklart omfattas din anställning på Hagströmska av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension, möjlighet till fördelaktiga köp via- netto- och bruttolöneavdrag samt friskvårdsbidrag.

Denna process sköts av Clockwork Skolledare, har du frågor om tjänsten? Kontakta ansvariga chefsrekryterare; Fred Hussein, tfn: 073-3512727 eller Cilla Edrén, tfn: 073-351 27 62

Är det dig vi söker? Vi intervjuar löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningsperioden är slut.

Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se
Läs mer om Hagströmska: www.hagstromska.se/

www.facebook.com/groups/rektorer
Mer info
Kontaktperson Fred Hussein
Telefon 0733512727
Område Falun
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Clockwork Skolledare, av skolledare - för skolledare!