HR Generalist till Biometria

HR Generalist till Biometria

Dina arbetsuppgifter

Biometria befinner sig i en spännande och utvecklande fas där vi är i behov av att förstärka vår HR avdelning med en HR generalist.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande Biometria där du får möjlighet att bygga, påverka och utveckla inför framtiden. Du kommer till en förening i en spännande utvecklingsfas med omställning, förändringsledning och värderingsarbete i fokus.
Tillsammans med HR-avdelningen arbetar du med att utveckla och implementera styrande HR-processer såsom lönerevision, rekrytering, onboarding, omställning, kompetensförsörjning, ledarskaps- och medarbetarutveckling. Du kommer att vara en expert i frågor som rör arbetsrätt och våra kollektivavtal. Du arbetar självständigt tillsammans med cheferna i att planera, driva och genomföra förhandlingar i omställningsarbete, till exempel varsel, uppsägningar och omplaceringar. Du initierar och driver möten, utbildningstillfällen och workshops inom dina ämnen.

Du hanterar även administrativa frågor såsom att hålla Biometrias personalhandbok och chefshandbok uppdaterad med aktuell information, samt underhålla och utveckla våra HR/IT system. Samarbete med Ekonomi/Lön i lönefrågor sker löpande.
Placeringsort är Falun och resande i tjänsten förekommer

Din profil

Vi söker dig som trivs i en miljö som präglas av samarbete, omväxling och variation. Du är ansvarstagande och trygg inom din profession och trivs med att ha utmanade arbetsuppgifter som får både dig och företaget att växa. Rollen innebär stora kontaktytor, därav vikten att du är duktig på att bygga relation och förtroende hos chefer och medarbetare. Vi erbjuder dig en roll i en dynamisk organisation med skiftande karaktär, vilket ställer krav på din flexibilitet och vilja att hugga i där det behövs. Vidare är du en strukturerad person som gärna arbetar självständig men som samtidigt är prestigelös och samarbetar med dina kollegor.

Din kompetens är också viktig för oss

Vi ser att du har relevant akademisk examen, gärna med fördjupning inom arbetsrätt, samt minst fem års erfarenhet från liknande roller inom HR. Du har god praktisk erfarenhet inom arbetsrätt och förhandling samt vana att jobba med kollektivavtalsfrågor.

För att lyckas i rollen har du vana i att leda, samordna och utveckla HR-processer samt förmåga att koppla ihop HR-processer med företagets övergripande mål. Du har en god pedagogisk förmåga och lätt för att få ut ett budskap. Förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är viktigt, t.ex. formulera medarbetarkommunikation, protokoll och författa utbildningsmaterial.

Ansökan

Biometria samarbetar med Clockwork Rekrytering & Bemanning. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Poria Shademani på tel. 0733-51 27 20. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så registrera din ansökan så snart som möjligt dock senast 2021-03-07 via www.clockworkpersonal.se
Mer info
Kontaktperson Poria Shademani
Telefon 0733512720
Område Falun
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.