Teknikchef till Falu Energi och Vatten

Teknikchef till Falu Energi och Vatten

Är du en engagerad ledare som tror på framtiden och vill jobba med hållbara energilösningar?

Utvecklingen i energibranschen går snabbt och våra kunder förväntar sig en modern leverantör av samhällskritiska infrastrukturtjänster. Vår ambition är att vara i framkant med hållbara och kostnadseffektiva energilösningar. Du blir en viktig pusselbit i vårt gemensamma arbete med att skapa framtidens Falun.

Som teknikchef kommer du bland annat guida, bereda väg för och navigera avdelningens resurser på bästa sätt. Du kommer också att bidrar till koncernens övergripande utvecklingsarbete. Verksamheten är investeringstung där teknikavdelningen ansvarar för utförande av projekt för 250 miljoner årligen.

Du ingår i företagets ledningsgrupp och din närmaste chef blir VD:n. I rollen kommer du framför allt att ha ett nära samarbete med våra avdelningschefer för Produktion och Marknad. Ditt ansvar omfattar fyra grupperingar i form av projektering av el/vatten/fjärrvärme/stadsnät, rörteknik, elteknik och mätvärdestjänster. Totalt ingår ett femtiotal medarbetare med gedigen kompetens inom respektive område och med en gruppchef på varje område.

En viktig uppgift är att leda förbättringsarbete inom avdelningen och föreslå hur nya arbetssätt och tekniska lösningar kan möjliggöra utveckling och effektivisering av verksamheten. Genom tydlig och kontinuerlig kommunikation av mål, förväntningar och förutsättningar säkerställer du er samlade leveransförmåga.

Din bakgrund

Vi söker dig som är en erfaren ledare med vana av att leda andra chefer. Som person inspireras du av att leda och samarbeta med andra. Du har också lätt för att se helheten, ta ansvar och driva prioriteringar inom ditt ansvarsområde.

I din roll kommer du att jobba med utveckling och det är naturligt för dig. Du har mod att våga prova nya idéer, ställa krav och utmana din organisation i vardagen.

För dig är det självklart att vara tillgänglig för dina medarbetare. Du uppmanar till en feedbackkultur som är öppen, tillåtande och skapar möjlighet för kunskapsdelning.

Kvalifikationer:
  • Relevant akademisk examen inom teknikområdet
  • Erfarenhet från likvärdig verksamhet vad gäller tekniska produkter och tjänster gärna från näringslivet
  • Gärna god insikt och erfarenhet från mark- och anläggningsbranschen där en stor del av våra investeringsprojekt har sitt fokus
Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.
Mer info
Kontaktperson Ylva Ponsiluoma
Telefon 0733434026
Område Falun
Yrkesroll Industri & Anläggning, Anläggningsarbete
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 nov 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag med fokus på en klimatsmart vardag och framtidens infrastruktur i Falu kommun. Vi är en spännande och utmanande arbetsplats där våra kärnvärden pålitlighet, effektivitet och uthållighet leder oss i vår vardag. Med tjänster och produkter inom elnät, elhandel, fjärrvärme & fjärrkyla, kraftproduktion, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del i samhället. I företaget arbetar cirka 200 personer och vi omsätter cirka 770 miljoner kronor per år.