Regiondirektör Bilmetro

Regiondirektör Bilmetro

- Driven ledare till Dalarnas största bilåterförsäljare

Regionens ledande bilhandlare Bilmetro med omsättning på nästan 4 miljarder söker nu Regiondirektör till verksamheten i Dalarna.
Som Regiondirektör Dalarna ansvarar du för att driva, utveckla samt följa upp hela verksamheten tillsammans med ca 200 medarbetare. Verksamheten som innefattar försäljning och service (verkstad, reservdelar) finns på 5 orter och till din hjälp har du 14 underställda avdelningschefer. Tillsammans med teamet sätter ni ambitiösa mål som ni driver mot genom ständiga förbättringar. Din roll blir att driva och leda genom hög närvaro och tillgänglighet samt följa upp resultat och verksamhetens kvalité. Som Regiondirektör Dalarna leder du organisationen till att utvecklas mot långsiktiga mål.

Du skapar förståelse för affärsmodellen i hela organisationen - vikten av bra relationer som skapar försäljning som ger möjligheter till serviceåtaganden. Alltid förstå och följa kundens behov! Du har lätt för att samspela med verksamheten, generalagenter och övriga koncernen. Du får möjlighet till utveckling/utbildning genom VW-gruppens olika konferenser och utbildningar.
Bilbranschen står inför digitalisering och elektrifiering vilket kräver kompetensutveckling, och din roll blir att leda teamet mot dessa nya möjligheter.
Du ingår i ledningsgruppen för Bilmetro-koncernen och rapporterar till VD.

Kvalifikationer:

För dig är det självklart att varje dag göra lite bättre och lite smartare. Du har utvecklats i miljöer där kostnadsmedvetenhet och affärsmässiga möjligheter alltid går ihop. Du har dokumenterad erfarenhet inom försäljning och ledarskap. Du har gärna erfarenhet av bilbranschen eller erfarenhet av liknande arbetssätt - att ständigt förbättra en affärsverksamhet. Du är trygg ledare och har god erfarenhet av att leda genom chefer i mer komplexa företag, och förstår vikten av att både vara lyhörd och ödmjuk samt att vara tydlig och ta beslut.
Du har en förståelse för finansiella processer och vana av att leverera månadsrapporter samt goda kunskaper i ekonomisk uppföljning och rapportering. Du har hög integritet, är en lagspelare med vinnarinstinkt som engagerar och skapar delaktighet inom teamet.
Du utgår från kontoret i Falun men finns alltid nära verksamheten.
Välkommen att starkt bidra till Bilmetros fortsatta utvecklingsresa!
Mer info
Kontaktperson Torgny Balkefors
Telefon 0733434769
Område Falun
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bilmetro AB är en av Sveriges ledande återförsäljare av person- och lastbilar med verksamhet på 11 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Dagens sortiment omfattar de starka varumärkena Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, KIA och Scania. Bilmetro omsätter runt 3,6 miljarder SEK per år och har ca 600 medarbetare och säljer 11,400 bilar per år. Läs mer: www.bilmetro.se