Webbdesigner med känsla för UX

Webbdesigner med känsla för UX

Denna tjänst ger dig som är student möjlighet till ett flexibelt och meriterande deltidsjobb. Om webbdesign, kreativitet och en känsla för UX är din melodi är du varmt välkommen med din ansökan. Vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu, till vår kund, en webbdesigner på deltid för att stärka upp det befintliga teamet. Vår kund är uppdelade i två bolag, det ena bolaget är inriktade på hälsa och är ett världsledande forskningsföretag inom medicinsk laser. Det andra bolaget är ett energibolag som erbjuder energiprodukter för uppvärmning av hus. Idag är de tre stycken anställda inom företaget och nu behöver de stöttning av dig som besitter kompetens och ett intresse av webbdesign.

Tjänsten varierar i omfång och du kommer till en början att arbeta ca 4-8 h i veckan, en heldag eller två halvdagar beroende på vad som passar dig och vår kund. Företaget har placeringsort i Falun men då detta arbete inte kräver att du arbetar från deras kontor kan du med fördel bo i någon annan stad och arbeta hemifrån.

Du erbjuds
 • En tjänst där du får utlopp för din kreativa sida och får möjlighet till stort inflytande över kundens webbsidor
 • En dedikerad konsultchef som finns tillgänglig för stöttning i arbetet och som agerar karriärspartner
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som Webbdesigner kommer du arbeta med företagets webbsidor. Webbsidorna är främst uppbyggda i Wordpress, vilket innebär att det är det främsta programmet som du kommer att arbeta i. Din uppgift är att bygga användarvänliga webbsidor med tydligt innehåll om bolagets erbjudande och produkter till företagets kunder. Då kunderna kan vara både privat och företagskunder är det även viktigt att anpassa budskapet till olika målgrupper. Här får du chans att vara experten i vad som är modernt och vad som praktiskt fungerar att göra med hemsidans utformning. Du får med andra ord utlopp för din kreativa sida!

Du kommer främst att fokusera på att bygga upp webbsidan inom energibolaget från grunden, därefter kommer du även att arbeta med webbsidan för bolaget inom hälsa. Vi ser gärna att du, med din erfarenhet, kan ge förslag och vara konsultativ i strategiska och långsiktiga frågor gällande webbdesign och UX.

Du kommer tillexempel att:
 • Lägga upp nytt material och uppdatera befintligt material på webbsidorna
 • Göra webbsidorna begripliga och användarvänliga för företagets kunder
 • Översätta engelska texter till svenska och lägga upp på webbsidorna
 • Vara rådgivande gentemot företagets egna idéer på vad som ska finnas på hemsidorna och tillsammans komma fram till vad som fungerar på dagens marknad
Vi söker dig som
 • Är studerande på högskola eller universitet på minst 50% och har minst 1,5 år kvar av dina studier, alternativt har en annan huvudsaklig sysselsättning om minst 50%. Förslagsvis studerar du en inriktning mot IT eller Media.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, då arbetet innebär kommunikation på båda språken.
 • Har erfarenhet av Wordpress. Kanske har du erhållit kunskapen från din utbildning alternativt att du har suttit med det på fritiden. Denna erfarenhet bör framgå i din ansökan.
Vi ser det som meriterande för tjänsten om du har erfarenhet eller ett intresse av Copywriting. Det är även högst meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbete och är van att tänka utanför boxen och komma med förslag och konsultativa råd.

I din ansökan ser vi gärna att du bifogar en portfolio.

Som person är du:
 • Kommunikativ i både tal och skrift
 • Initiativtagande
 • Självgående
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Deltid, varierat schema
 • Placering: Företaget är beläget i Falun, men din placeringsort är flexibel
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se