Vi har ett uppdrag till en strategisk inköpare

Vi har ett uppdrag till en strategisk inköpare

Är du en affärsdriven person som vill vara med och utveckla framtidens Falun? Vi söker en strategisk inköpare som vill bidra med sin kunskap inom mark- och anläggningsentreprenader. Väcker det ditt intresse? Då är det dig vi söker!

Information om uppdraget

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt energiföretag med produkter och tjänster inom el, värme & kyla, stadsnät, vatten & avlopp och återvinning. Vår största utmaning är att ständigt utveckla verksamheterna för att skapa effektiva, konkurrenskraftiga och hållbara produkter och tjänster.

Idag består inköpsgruppen av två personer som hanterar alla inköpsbehov inom företaget. Vi arbetar just nu med flera aktiviteter och insatser för att driva utvecklingen generellt inom inköpsområdet, från reaktivt inköp till strategiskt inköp. Det innebär bland annat processutveckling, strategiarbete, avtalsförvaltning och internutbildning.

Du kommer att jobba med:

Som strategisk inköpare blir du en del av ekonomi- och inköpsavdelningen och inköpsgruppen. Dina uppdrag är inriktade mot företagets teknik- och produktionsavdelningar som varje år genomför mark- och anläggningsentreprenader för cirka 200 miljoner. I dina uppdrag kommer du att genomföra ramavtalsupphandlingar, men även objektspecifika kontrakt.

Förutom att hantera inköpsprocessen kommer du att på ett aktivt sätt stötta beställare och avtalsägare med avtalsförvaltning. Det innebär att förhandlingar, ändringar, uppföljning och kontraktsförlängningar blir en del av din arbetsvardag.

Du kommer även att:
  • planera och genomföra varu- och tjänsteupphandlingar
  • utveckla processer och modeller för upphandling av entreprenadkontrakt samt stödja företaget inom entreprenadjuridik
Det bästa med jobbet:

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som:
  • har några års erfarenhet av mark- och anläggningsentreprenader
  • har relevant yrkes- eller högskoleutbildning, alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet
  • har goda kunskaper i det svenska språket, tal som skrift
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet av offentlig upphandling
  • har erfarenhet av kategoristyrt inköp
  • har erfarenhet av e-avrop
Din bakgrund:

Som person är du affärsmässig och drivs av att affären är i fokus. Eftersom du kommer arbeta brett inom inköp och upphandling ser vi att du är flexibel och trivs med en varierad vardag där gruppen stöttar varandra. Du arbetar strukturerat och är van vid att arbeta mot deadlines. Du lockas av att få arbeta i en organisation där du kan vara med och påverka arbetssätt idag, men även bidrag till en förändring på sikt.

Övrig information

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att anställas av Falu Energi & Vatten. Företagets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

- Tillsammans skapar vi framtidens Falun.
Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 770 miljoner kronor per år och har 200 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun. Vi finns för våra kunder och eftersträvar 100% nöjda kunder - idag och i morgon. Vi ser oss som engagerade samhällsbyggare som vågar investera i framtiden och tänka nytt. Det gör vi genom att ha en kultur som bygger på trygghet och utveckling, där vi vågar utmana och utvecklas. Där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet. Välkommen till Falu Energi & Vatten!