Teknisk innesäljare till Rotork i Falun

Teknisk innesäljare till Rotork i Falun

Har du ett tekniskt intresse som du vill kombinera med ett relationsskapande fokus? Brukar du dessutom beskriva dig själv som en person som trivs med "många bollar i luften"? Då tror vi att Rotork och tjänsten som innesäljare kan vara något för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker en innesäljare till Rotork som befinner sig i en expansiv fas och ska utöka sitt säljteam. Rotork är en världsledande tillverkare av manöverdon för avancerad processtyrning inom industrin, med över 50 års erfarenhet inom branschen. Rotork finns representerade i 100 länder med 31 tillverkande enheter utspridda över hela världen.

I Falun finns 65 anställda där du blir en del av ett säljteam bestående av ett tiotal utesäljare och innesäljare. Utöver säljteamet får du även kollegor i form av bland annat konstruktörer, administratörer, inköpare och produktionsmedarbetare. Mycket kompetens finns därmed på plats lokalt, och Rotork ser gärna att du på sikt vill växa inom företaget.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Rotork.

Arbetsuppgifter

Som innesäljare har du daglig kontakt med Rotorks kunder. Du kommer vägleda kunden i val av produkt och se till att deras order registreras. Kundkontakten sker främst via telefon och mail men personliga möten förekommer också. Utöver detta ingår teknisk support i arbetsuppgifterna och på sikt finns möjlighet att få utökat kundansvar i form av mer fokus på uppsökande verksamhet.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med orderbehandling
 • Ha tät dialog med produktions- och konstruktionsavdelningen i utformning av offert och angivelse av leveranstid
 • Besvara tekniska frågor, med visst stöd av serviceavdelningen
Du kommer till ett företag med en familjär stämning och god sammanhållning, där hälsa och välmående finns högt på agendan. Självklart finns en introduktionsplan för din första tid där du får skugga en erfaren säljare och även genomgå produktutbildningar. I viss utsträckning förekommer resor inom skandinaviska gränser i tjänsten, framförallt inom Sverige, vilket ger dig möjlighet att skaffa dig ett brett kontaktnät. Då företaget ingår i en större koncern finns även flera internationella möjligheter på sikt.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en genomförd gymnasieexamen med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning. Du har minst 2-3 års arbetserfarenhet, där vi ser positivt på om du tidigare arbetat inom industriell försäljning.

Specifika krav:
 • B-körkort då kundbesök förekommer
 • God datorvana
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska. Detta då engelska är koncernspråket och svenska förekommer i kontakt med kunder och kollegor
Det är meriterande om du
 • Har en eftergymnasial ingenjörsutbildning
 • Har el- och pneumatik/hydraulikkunskaper
Som person är du en fena på problemlösning och har hela tiden ett logiskt tänkande i bakhuvudet när du tar dig an de utmaningar som uppkommer. Du har en förmåga att agera snabbt och kan på ett flexibelt sätt parera mellan olika kundbehov och arbetsuppgifter. Relationsskapande är något du värderar högt såväl internt som externt, där du fungerar minst lika bra i kontakten med dina kollegor som i kommunikationen ut mot kunderna. Då du lägger upp dina dagar på egen hand kommer din strukturerade sida till användning, för att ingenting ska hamna mellan stolarna.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, kontorstider med flex
 • Placering: Falun
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Rotorks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rotork är en världsledande tillverkare av manöverdon för avancerad processtyrning inom industrin. Gruppen omsätter 7 miljarder SEK och har 3 850 anställda. Bolaget är noterat på Londonbörsen. Rotork finns representerade i mer än 100 länder och har 31 tillverkande enheter spridda i världen. I Falun är gruppen representerad av Rotork Sweden AB som konstruerar, tillverkar och marknadsför högkvalitativa manöverdon för processindustrin. Gruppen ingår i Rotork Fluid Systems och har mer än 50 års erfarenhet av pneumatiska, hydrauliska och elektriska manöverdon. 2017 omsatte vi 145 miljoner SEK och i Falun är vi 65 anställda. 70 % av tillverkningen går på export. För mer information se www.rotork.com