Ett arbete med världens viktigaste livsmedel – driftingenjör inom VA

Ett arbete med världens viktigaste livsmedel – driftingenjör inom VA

Vill du arbeta med världens viktigaste livsmedel? Varje dag producerar och levererar vi världens viktigaste livsmedel, dricksvatten, till cirka 90000 människor. Nu söker vi en driftingenjör som tillsammans med oss vill bidra till en säker och hållbar vattenförsörjning i Falun och Borlänge.

Information om uppdraget

Vårt verksamhetsområde Produktion Vatten omfattar åtta vattenverk med tillhörande högreservoarer och tryckstegringsstationer i Falu- och Borlänge kommun. I din roll som driftingenjör kommer du att ingå i gruppen Vattenproduktion, som består av fyra drifttekniker och en driftledare. Som driftingenjör kommer du att förstärka gruppen i vårt arbete med att utveckla och säkra den framtida vattenproduktionen.

Vattenproduktionen ansvarar för drift, felsökning och förebyggande underhåll av vattenverk, tryckstegringar och högreservoarer. Gruppen arbetar också med vattenverkens egenkontrollprogram, vilket innebär bland annat provtagning av dricksvatten.

Produktion och distribution av dricksvatten sker i automatiserade processer som styrs och övervakas via driftövervakningssystem. Vi har kommit långt inom digitaliseringen och idag sker en stor del av arbetet digitalt via dator, platta eller mobil. Det gör att beslut och insatser kan ske snabbt.

Du kommer att jobba med

En viktig del av vårt arbete är att kontinuerligt analysera och optimera processen för att garantera leveransen av dricksvatten. Vattenproduktionen står också inför verksamhetsförändringar med ökade myndighetskrav och direktiv. Det kommer bland annat innebära att uppföljningar och kontroller i större utsträckning även omfattar råvattnet.

I din roll som driftingenjör kommer du att genomföra mätningar och provtagningar av yt- och grundvatten enligt våra kontroll- och övervakningsprogram.

I arbetsuppgifterna ingår också att vara beställare av projekt och projektleda interna projekt. Delar av ditt arbete utförs i nära samarbete med en vattenstrateg.

Du kommer att vara en nyckelfunktion inom driften mellan vattenstrategiska områden och daglig drift.

Det bästa med jobbet

Hos oss får du en arbetsplats som ger dig möjlighet att förena ett spännande jobb med livskvalité. Vi kännetecknas av att vara en öppen, lyhörd och innovativ arbetsgivare där varje medarbetare är viktig. Alla ska känna att de vill, vågar och kan fatta beslut i sin vardag. Alla medarbetare ska känna en stark gemenskap och erbjudas utvecklingsmöjligheter inom företaget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Högskoleutbildning inom VA eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig
 • Arbetslivserfarenhet inom VA-området, exempelvis dricksvattenproduktion eller grundvattenfrågor
 • Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
 • B-körkort
 • God data- och systemvana
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av drift- och underhållsarbete inom processverksamhet
 • Erfarenhet av projektledning
 • Kunskaper inom PLC-programmering och SCADA-systemet Siemens Simatic WinCC
 • Kunskap inom grundvattenmätningar och provtagningar
Dina egenskaper

Som person är du självgående och resultatinriktad. Om problem dyker upp är du en riktig problemlösare och motiveras av nya utmaningar. Du har en god samarbetsförmåga och är relationsskapande för att driva utvecklingen inom vattenproduktionen.

Anställningsvillkor
 • Tillsvidareanställning vid Falu Energi & Vatten. Tillträde enligt överenskommelse, heltid
 • Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten, var sjätte vecka
 • Placeringsort Falun
Övrig information

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att anställas av Falu Energi & Vatten. Företagets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Falun
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tillsammans skapar vi framtidens Falun

Falu Energi & Vatten är ett kommunägt företag som omsätter cirka 800 miljoner kronor per år och har drygt 200 anställda. Med våra verksamheter inom el, kraftproduktion, värme & kyla, stadsnät, återvinning samt vatten är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun.
Vi finns för våra kunder och vi ser oss som engagerade samhällsbyggare som vågar investera i framtiden och tänka nytt. Det gör vi genom att ha en kultur som bygger på trygghet och utveckling, där vi vågar utmana och utvecklas. Där vi alla känner ansvar och möter varje människa med öppenhet.