Inköpare till Kinnarps AB

Inköpare till Kinnarps AB

Om du vill ha en omväxlande arbetsdag där dina uppgifter kombineras av inköp, processförbättringar och leverantörskontakt, har du hittat rätt. Därtill får du möjlighet att påverka din roll hos ett spännande bolag där siktet är inställt på att växa ytterligare i och utanför Sverige!
Bli en del av ett stabilt familjeföretag med välrenommerat varumärke och en stark position på marknaden. Välkommen till Kinnarps i rollen som inköpare!

Om vår kund

Kinnarps är Europas ledande helhetsleverantör av inredningslösningar för kontor, skola och vård/omsorg med verksamhet i 40 länder och en koncernomsättning på 3,5 miljarder SEK. Hela värdekedjan präglas av hög kvalitet och låg miljöpåverkan - från råmaterial till färdiga lösningar. På Kinnarps respekterar och värdesätter vi människors olikheter. Vi strävar efter mångfald, där våra medarbetares olikheter berikar vår verksamhet. Kinnarps grundades 1942 och är ett helägt svenskt familjeföretag och med tillverkning i Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Som inköpare hos Kinnarps ansvarar du för dina kategorier och dess sortiment. Du kommer att driva affärs- och processförbättringar gentemot leverantörer och ansvara för mångsidiga inköp. En central del i rollen är att kontinuerligt arbeta för ständiga förbättringar av avtalsvillkor, både vad gäller kvalitet, leverans och kostnad. Din arbetsdag erbjuder en variation av uppgifter, såsom:
  • Kontinuerliga leverantörskontakter såväl nationellt som internationellt
  • Genomföra leverantörsbedömningar och utveckla leverantörsbasen inom dina kategorier
  • Upprätta, utveckla och förbättra inköpsstrategier
  • Skapa förfrågningar och utvärdera anbudsprocesser
Du blir en del av inköpsteamet (IMS/Kompletterande). Vidare rapporterar du direkt till inköpsdirektören.

Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet av kvalificerat inköps- och/eller säljarbete, gärna i ett internationellt producerande företag. Du har en god teknisk förståelse och projektledarerfarenhet. Därtill ser vi gärna att du har en teknisk eller ekonomisk utbildning, det är meriterande om du är certifierad inköpare. Du har dokumenterad erfarenhet från att ha drivit förhandlingar med internationella leverantörer och/eller kunder. Vi tror att du som söker har en god förståelse inom avtals- och köplagen. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel. Rollen innefattar många kontaktytor även internationellt, varför du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.
Som person är du pragmatisk och affärsorienterad samt är en driven förhandlare som på ett professionellt sätt leder och utvecklar företagets leverantörer och leverantörsbas. Din kommunikationsförmåga är mycket god och du kommunicerar framgångsrikt till olika målgrupper såväl internt som externt.
Vi erbjuder dig en omväxlande roll som präglas av många kontaktytor och leverantörssamarbeten hos ett stabilt bolag i framkant. Här får du verka i en internationell koncernmiljö där framåtanda, kreativitet och ödmjukhet karaktäriserar bolaget!

Låter tjänsten intressant?

Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är den 20/5. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Johan Holm johan@effektiv.se

Sökord

Inköpare, Inköp, Excel, Leverantör, Anbud, Purchaser, Buyer, Purchasing, Sourcing
Mer info
Område Falköping
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 20 maj 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.