Area Sales Manager

Area Sales Manager

Har du ett genuint fokus på affärsmannaskap och strategisk försäljning? Då kan detta vara rollen för dig. Därtill får du möjlighet att påverka din roll hos ett spännande bolag där siktet är inställt på att växa ytterligare i och utanför Sverige!
Bli en del av ett stabilt familjeföretag med välrenommerat varumärke och en stark position på marknaden. Välkommen till Kinnarps i rollen som Area Sales Manager!

Om vår kund

Kinnarps är Europas ledande helhetsleverantör av inredningslösningar och arbetsplatsdesign för kontor, skolor och omsorgsmiljöer. Möblerna kännetecknas av hög kvalitet, innovativ design, låg miljöpåverkan och långa livscykler. Företaget har varit familjeägt sedan starten 1942, med tillverkning i Sverige och verksamhet i över 40 länder. På Kinnarps respekterar och värdesätter vi människors olikheter. Vi strävar efter mångfald, där våra medarbetares olikheter berikar vår verksamhet.
Kinnarps.se

Dina arbetsuppgifter

Som Area Sales Manager hos Kinnarps ansvarar du för att säkerställa optimal försäljning och lönsamhet för respektive marknad. Här får du en central roll där du i högsta grad bidrar till ökning av försäljningssiffror, marginaler och nya affärsmöjligheter. Din arbetsdag erbjuder en variation av uppgifter, såsom:
  • Organisera, samordna och genomföra kundbesök
  • Analysera försäljningssiffror och forecast samt ansvara för uppföljning av KPI:er
  • Följa upp större och/eller strategiskt viktiga projekt på respektive marknad
  • Delta regelbundet vid säljmöten och föra en kontinuerlig dialog med marknaderna
  • I samarbete med företagets marknadskommunikation utveckla effektiva säljverktyg
Du ingår i Kinnarps centrala säljorganisation och samverkar med många kontaktytor, såväl internt som externt.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete och en god förståelse för försäljning. Du har en relevant akademisk utbildning med inriktning mot försäljning, ekonomi, marknadsföring eller liknande område. Din kommunikationsförmåga är mycket god och du kommunicerar framgångsrikt till olika målgrupper såväl internt som externt.
Som person är du affärsorienterad och resultatinriktad samtidigt som du har ett analytiskt och strategiskt angreppsätt. Ditt arbetssätt kännetecknas av självständighet, ett starkt kundfokus och professionalism.
Vi erbjuder dig en omväxlande och central roll som präglas av många kontaktytor hos ett stabilt bolag i framkant. Här får du verka i en internationell koncernmiljö där framåtanda, kreativitet och ödmjukhet karaktäriserar bolaget!

Låter tjänsten intressant?

Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är den 6 juni. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna johan@effektiv.se.

Sökord

Area Sales Manager, Sales Manager, Sales, Försäljningsansvarig, Säljare, Försäljning
Mer info
Område Falköping
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.