Area Sales Manager

Area Sales Manager


Till vår kund Kinnarps AB söker vi en säljare som vill ta sig an nya utmaningar i ett stabilt och varumärkesstarkt företag. Välkommen till Kinnarps i rollen som Area Sales Manager!

Din framtida arbetsgivare
Kinnarps är Europas ledande helhetsleverantör av inredningslösningar och arbetsplatsdesign för kontor, skolor och omsorgsmiljöer. Möblerna kännetecknas av hög kvalitet, innovativ design, låg miljöpåverkan och långa livscykler. Företaget har varit familjeägt sedan starten 1942, med tillverkning i Sverige och verksamhet i över 40 länder. Läs mer på www.kinnarps.se

Vad erbjuder rollen?
Som Area Sales Manager hos Kinnarps group kommer du att vara en ambassadör för Kinnarps och vara med att arbeta för att implementera företagets centrala försäljningsstrategi. Du kommer att ansvara för att säkerställa optimal försäljning och lönsamhet för respektive marknad både nationellt och internationellt. Du kommer inneha en central roll där du blir bryggan mellan våra internationella återförsäljare, säljorganisationen och produktion. Din arbetsplats kommer därför vara förlagd på huvudkontoret i Kinnarp för att kunna ha direkt kontakt med alla enheter som du jobbar med både i Sverige och i andra länder runt om i Europa men även ibland övriga världen. Resor ingår i tjänsten. Arbetsdagen hos oss på Kinnarps group kommer innehålla många olika moment som du själv tar ansvar för som t.ex. : * Organisera, samordna och genomföra kundbesök i din tilldelade region internationellt. * Organisera, samordna och genomföra mässor och större kundevent nationellt och internationellt. * Analysera försäljningssiffror och forecasts samt ansvara för uppföljning av KPI:er * Ha en viktig roll i att planera och följa upp viktiga projekt. * Delta regelbundet vid säljmöten och föra en kontinuerlig dialog med återförsäljare. * I samarbete med företagets marknadskommunikation utveckla effektiva säljverktyg. Du ingår i ett team av Area Sales Managers i Kinnarps groups centrala säljorganisation och samverkar med många kontaktytor, såväl internt som externt och kommer rapportera direkt till Sales Director.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete och en god förståelse för direktförsäljning genom B2B värdeförsäljning och samarbetet med återförsäljare, gärna internationellt men detta är inget krav. Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning med inriktning mot försäljning, ekonomi, marknadsföring eller liknande område alternativt arbetslivserfarenhet som kan ses som likvärdigt. Din kommunikationsförmåga är mycket god och du hanterar olika målgrupper såväl internt som externt med lätthet. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav för att klara uppdraget i den internationella miljö vi arbetar inom samt körkort klass B. Som person är du affärsorienterad och arbetar resultatinriktat samtidigt som du har ett analytiskt och strategiskt angreppsätt. Ditt arbetssätt kännetecknas av självständighet, ett starkt kundfokus och professionalism. Du har en säljande personlighet och genuint intresse för kundens behov. Vi erbjuder dig en omväxlande och central roll som präglas av många kontaktytor hos ett stabilt bolag i framkant. Här får du verka i en internationell koncernmiljö där framåtanda, kreativitet och ödmjukhet karaktäriserar bolaget! Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag 31 december. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna ase.rehbinder@effektiv.se.

Är detta din perfekta match?
Det här är en tjänst för dig som vill utvecklas inom försäljning och som vill jobba med långsiktiga relationer och kunder. Här värderas att ha roligt på jobbet och tillsammans växa med bolaget. Vill du dessutom arbeta hos ett företag som jobbar hållbart och miljömedvetet är detta en riktigt bra match!

Om Team Effektiv
Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar. För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.

Sökord
Area Sales Manager, Sales Manager, Sales, Försäljningsansvarig, Säljare, Försäljning, KAM, Key Account Manager, Försäljningschef, Kinnarps

Mer info
Område Falköping
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 dec 2022 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar. För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.