IT-infrastrukturtekniker till Gekås

IT-infrastrukturtekniker till Gekås

I denna roll får du en möjlighet att arbeta med ett eget driv och mycket frihet. Du får vara med och arbeta med moderna tekniker och bidra till vår fortsatta resa. Vi kan erbjuda dig en stimulerande vardag, stor delaktighet och goda utvecklingsmöjligheter. Välkommen med din ansökan!

Din vardag
Vi är ett team om elva på IT-avdelningen varav två arbetar med drift- och infrastruktur. Varje dag sköter vi driften för hela Gekås Ullared och ser till att det är driftsäkert och stabilt. Som tekniker hos oss arbetar du främst med nätverk, kommunikation och IT-säkerhet men även med serverdrift, lagring och backup. Du blir en viktig spelare för att utveckla, planera och driva vår infrastruktur framåt och kommer även att delta som teknisk resurs i IT-relaterade verksamhetsprojekt.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Förvalta, planera, föryngra och utveckla trådlös och trådbunden klientnätverk (Cisco och HPE)
  • Implementering och förvaltning av teknik och infrastruktur
  • Konfigurera hårdvara (nätverk, lagring, servrar mm) och applikationer i vår infrastruktur
  • Medverka i IT-projekt samt delta som teknisk resurs i IT-relaterade verksamhetsprojekt
  • Vara kravställare i upphandlingar och vara en resurs i felsökning och support

Vi kör nästan uteslutande verksamhetssystemen i vårt eget datacenter men det sker en långsam men succesiv förflyttning av system till molnlösningar och molntjänster. Hela miljön är Windowsbaserad både för server och klienter. Övriga förekommande tjänster och tekniker är tex Microsoft 365, Azure. Vi strävar efter att hela tiden nyttja den teknik som lämpar sig bäst för vår verksamhet. Nätverket är byggt på en fiberinfrastruktur och levererar idag ca 4000 nätverksportar och ca 500 accesspunkter. Nätverket består uteslutande av hårdvara från Cisco och HPE.

Vem är du?
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom IT och ett par års erfarenhet av att arbeta med IT-drift eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du bör ha goda kunskaper inom ditt arbetsområde såsom nätverksarkitektur, datacenter, Microsoft server samt goda kunskaper rörande IT-säkerhet. Det är meriterande om du har en bredare bakgrund, och du som person är viktigare än någon specifik kunskap kring teknik.

Du kommer att passa väl in hos oss om du har ett genuint intresse för IT och nätverk, håller dig uppdaterad inom ditt område och är nyfiken på att lära nytt. Andra viktiga egenskaper är att vara serviceinriktad, trivas med att jobba i team och att dela kunskaper med dina kollegor. Vidare så tror vi också att du är analytisk och ser till att initiativ är väl genomtänkta. För att trivas i rollen tror vi även att du har en stark känsla för ordning och struktur. Du är van att kommunicera muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Artan Bitiqi på artan.bitiqi@nexergroup.com alternativt mobil 0723-612 844 eller Johanna Värmfors på johanna.varmfors@nexergroup.com alternativt mobil 0730 821 230.

Välkommen med din ansökan på www.nexerrecruit.com/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

Mer info
Område Falkenberg
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 feb 2023 (1 dag kvar)