PLC-programmerare till globalt företag

PLC-programmerare till globalt företag

Sugen på nästa steg i karriären? Som PLC-programmerare har du chansen till en utvecklande och varierande roll på det internationella förtaget Core Link

Dina arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift kommer att bli PLC-programmering av maskiner/maskinlinjer. Du kommer också att utföra felsökning, funktionstest, drifttagning och utbildning enligt företagets och kunders krav. Det är din uppgift som programmerare att se till så att alla funktioner byggs in i programmet, det innefattar att välja referensprojekt att utgå ifrån. Maskinerna är programmeras i Siemens mjukvaror och också i Allen-Bradley. Som PLC-programmerare kommer du att jobba i nära samarbete med bland annat El- och Mek.konstruktörer och projektledare, du kommer att dels arbeta på kontoret, i montagehallen och dels ute hos kunder som finns över hela världen. Du kommer att resa cirka 3 gånger per år och är då borta runt 3 veckor, sedan tillkommer det även några kortare resor.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Programmering i Step 7 (Tia-Portal)
  • Avstämningsmöten med projektteam
  • Support i form av fjärrstyrning
Din profil

Skallkrav:
  • Högskole/YH-utbildning inom PLC-programmering
  • Kunskaper i Siemens mjukvara eller Allen-Bradley
  • B-körkort
  • Engelska
Meriterande:
  • Svenska/Tyska
  • Erfarenhet inom industri/maskin
Vi ser att du som söker har härlig laganda och att du som person älskar problemlösning, är ansvarstagande och social.

Villkor

Start: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsort: Falkenberg
Mer info
Kontaktperson Fanny Reinhardt Kånge
Telefon 0723-261232
Område Falkenberg
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Framtiden
Sista ansökningsdag 8 apr (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Core Link är ett internationellt företag som levererar nyckelfärdiga maskiner/ system till industrin och har sitt huvudkontor i Falkenberg med säljkontor i USA, Tyskland och Finland.
Core Link har ett brett sortiment av systemlösningar som förbättrar produktiviteten, säkerheten samt ergonomin inom pappers och konverteringsindustrin. Vi är branschledande inom våra produktsegment och vi utmärker oss genom att vara specialister på kundens process med skräddarsydda lösningar enligt varje kunds unika behov. Vi är idag ca 60 anställda och omsätter ca 200 MSEK per år. För mer info om företagen gå in på www.corelink.se.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

Detta är en rekrytering vilket innebär att du kommer bli direkt anställd av vår kund.