Ekonomichef till Bertegruppen, Slöinge

Ekonomichef till Bertegruppen, Slöinge

Bertegruppen har en stark framtidstro, driv framåt och arbetar ständigt med utveckling. Som ekonomichef hos oss har du en nyckelposition för den fortsatta utvecklingen och möjlighet att påverka bolagens riktning. Här är rollen för dig som har ett stort affärsdriv, ekonomiskt sinne och som motiveras av att arbeta i en verksamhet med ett tydligt hållbarhetsfokus.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som ekonomichef
 • Operativt arbete med månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning för Berte Qvarn, Berte Gård och Bertegruppen, där merparten av arbetet sker för Berte Qvarn och Berte Gård.
 • Budget- och prognosarbete
 • Analyser av utfall och kostnader, prognoser och budgetuppföljning. Likviditetsuppföljning och planering
 • Kostnadsuppföljningar med involverade avdelningar
 • Produktkalkyler, investeringskalkyler och nyckeltal
 • Stötta ledning kring utveckling och framtida investeringar samt vara ett bollplank.
 • Vidareutveckling och effektivisering av processer och intern kontroll.
 • Kontaktperson för bank/myndigheter/försäkringsbolag /revisorer
 • Driva utveckling av system som används av ekonomifunktion i koncernen.
 • Medlem i ledningsgruppen i Berte Qvarn
 • Rapportering till VD i Bertegruppen.
 • Personalansvar för en medarbetare


I din roll som ekonomichef i Bertegruppen ansvarar du för det strategiska arbetet med övergripande fokus för hela bolagsgruppen, dvs att hålla ihop likviditet, finansiella poster och investeringsplaner mm, samt verka för ett gott samarbete med övriga ekonomiska funktioner i koncernen för att ta tillvara på synergier mellan alla bolagen. Vidare har du ett nära samarbete med ekonomichefen på SIA Glass.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bakgrund som ekonomichef eller ekonomiansvarig med en högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarade erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du är väl insatt i redovisningens alla delar, arbetar operativt med månads- och årsbokslut samt årsredovisning. Det är meriterande om du även har erfarenhet av koncernredovisning. Det är också en stor fördel om du har god förståelse grön näring samt stort intresse för lantbruk/jordbruk.

Som person

För att trivas hos oss är du en person som är prestigelös och som tycker om att arbeta både operativt och strategiskt i en verksamhetsnära funktion. Du är en utåtriktad och kommunikativ person med ett starkt engagemang i företagsutveckling, ekonomiska frågor, och investeringar. Du är initiativtagande, har förmågan att äga och driva frågor framåt samt bidrar med förslag till förbättring för att utveckla verksamheten.

Vad erbjuds du hos oss?

Hos oss arbetar du nära engagerade kollegor i en verksamhet med en lång historia och stolthet för våra produkter, kvalitet och hållbarhet. Du ges utrymme för att arbeta med ekonomi, företagsutveckling och har stor frihet under ansvar. Vi erbjuder kollektivavtal och har sunda värderingar med våra värdeord: "ärliga, omtänksamma, nyfikna och från Slöinge".

Om Bertegruppen

Redan år 1569 drevs qvarnen av anfäder till familjen Stenström. Det gör Bertegruppen till Sveriges äldsta familjeföretag. Idag är generation 14 verksam i Bertegruppen. Företagsgruppen består av Berte Qvarn, SIA Glass, Berte Gård, BERTEBOS Stiftelse och Berte Museum.

Bertegruppen ägs till 70 procent av familjen Stenström och till 30 procent av BERTEBOS stiftelse. Här kan du läsa mer om oss och vår hållbarhetsredovisning:

Hemsida:

https://www.bertegruppen.se/sv/

Hållbarhetsredovisning:

https://www.bertegruppen.se/media/1380/bg_hallbarhetsredovisning_2021_final.pdf

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bertegruppen med Meritmind. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Eva Tiitso telefon 0765-112910. Intervjuer och urval kommer att göras löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 25 november.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

ekonomichef, cfo, "accountant manager", "finance manager", "chief accountant manager"
Mer info
Område Falkenberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)