Teknisk chef till SIA Glass

Teknisk chef till SIA Glass

Det är inte bara den otroligt goda glassen och deras viktiga arbete med hållbarhet som gör SIA Glass i Slöinge till en attraktiv arbetsgivare. Det är också för att människorna som arbetar där brinner för sina jobb och sin produkt. Nu finns det en möjlighet att bli en viktig kugge i företagets fortsatta framgångsresa då vi söker en Teknisk chef!

Om tjänsten
I rollen som Teknisk chef ingår du i produktionsledningen och tillsammans är ni ansvariga för att glassproduktionen och dess linjer drivs effektivt, med ett gott kvalitativt utfall. Tjänsten innebär att vara med och driva SIA Glass utveckling framåt genom att arbeta med ständiga förbättringar och effektivisering av processer. Du ansvarar för vår tekniska avdelning som idag består av 4 dagtidsgående tekniker samt 12 st skiftgående tekniker. I din roll leder och fördelar du teknikernas arbete efter underhållsplan och ansvarar för uppföljning och rapportering, detta görs i systemet Maintmaster. Du arbetar också med att förebygga och minska stopp på maskiner.

En stor del av tjänsten handlar om att vara en coachande ledare. I personalansvaret ingår också introduktion av nyanställda, löpande utbildning, kompetensförsörjning, medarbetarsamtal osv.

Summering av arbetsuppgifter:
  • Ansvara för avdelningens personal gällande dagligt arbete och säkerhet
  • Planera underhåll och reparationer av produktionsanläggningen
  • Uppföljning och dokumentation på maskiner och arbete
  • Budgetansvar för avdelningen, personal och förbrukning
  • Kontakt med leverantör och externa entreprenörer
  • Jobba med förbättringar på anläggningen
  • Driva projekt för nya installationer
Tillsammans med produktionsledningen arbetar ni mot uppsatta mål, budgetar och KPI:er. Du rapporterar till fabrikschef. Du samverkar med flera andra funktioner på företaget samt har kontakt med leverantörer och externa entreprenörer. Arbetsplatsen finns i Slöinge.

Om dig
Vi söker dig med minst fem års erfarenhet från en ledande position inom produktion/industri. Du har god process- och automationsförståelse samt mycket bra tekniskt kunnande. Då tjänsten innebär personalansvar söker vi dig med erfarenhet av att framgångsrikt leda personal. Du känner igen dig som en stabil person som trivs i en roll som är både operativ och strategisk. Du växlar gärna mellan att vara ute i produktionen och arbetsuppgifter av mer administrativ karaktär gällande ex planering, uppföljning och dokumentation. Som person ser vi gärna att du är prestigelös, anpassningsbar och resultatorienterad.

För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara förändringsbenägen och trivas i en organisation där innovation värdesätts och där beslut kring förbättring/effektivisering snabbt kan drivas igenom.
Har du kunskap om LEAN, Maintmaster, PLC och/eller livsmedelsbranschen är det meriterande. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Om SIA Glass
SIA Glass AB ingår, tillsammans med Berte Qvarn och Berte Gård, i Bertegruppen som är Sveriges äldsta familjeföretag med anor från 1569. Glassmejeriet startade 1961 och har sedan dess producerat gräddglass av svensk färsk grädde med fokus på hållbarhet och med värderorden i ryggen: ärliga, omtänksamma, nyfikna och från Slöinge.

Fabriken består idag av två mixanläggningar, fem processlinjer med tillhörande processutrustning, en afterline med automatisk palletering m.m. Just nu pågår en enorm utbyggnad då SIA Glass bygger Glassiversum - en investering som ger en 100%-ig ökning av produktionen. Läs gärna mer på www.siaglass.se och www.bertegruppen.se.

Om ansökan och anställningen
SIA Glass har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco, har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Sigrid Håkansson 0736 84 73 08. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillsättning omgående eller enligt överenskommelse. Rekryteringsarbetet sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Hanna Bonli
Telefon 0736 84 77 73
Område Falkenberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.